Zuivelindustrie
UVC-desinfectie en ionisatie voor hygiënische productie. Hygiëne en voedselveiligheid zijn van essentieel belang voor de zuivelindustrie. Het voorkomen van microbiologische besmettingen en daarmee recalls heeft de hoogste prioriteit. Gelukkig bieden UVC-desinfectie en ionisatie hiervoor een effectieve oplossing.
Zuivere lucht voor minder schimmels
Het rijpen van kaas gebeurt in geconditioneerde ruimten bij een temperatuur van zo’n 12°C en een relatieve luchtvochtigheid van 85%. Door gebruik te maken van luchtionisatie apparatuur worden schadelijke micro-organismen, zoals schimmels, bestreden waardoor de kazen onder hogere temperaturen bewaard kunnen worden.
De voordelen van ionisatie in een kaaspakhuis:
- Terugbrengen van de rijpingsduur met maar liefst 20%
- Verbetering van de productkwaliteit
- Energiebesparing door minder koelvermogen, waardoor u kosten bespaart
- Verminderen van schoonmaak, schimmelbestrijdingsmiddelen en onderhoudstijd
Voorkom schimmel op kaasplanken
Voor de rijping van kaas worden vaak houten kaasplanken gebruikt. Schimmels kunnen zich in en op deze planken nestelen, waardoor ze moeilijk te verwijderen zijn. Gelukkig biedt UV-licht een effectieve oplossing om schimmelgroei en de hoeveelheid chemische middelen sterk te verminderen.
De voordelen van UVC-desinfectie voor uw kaasplanken:
- Voorkomt schimmelvorming en verspreiding, waardoor uw kaasproducten veilig en van hoge kwaliteit blijven
- Behandeling van planken in-lijn mogelijk, waardoor het proces efficiënter en geïntegreerd is in uw productielijn
- Minder chemie en heet water nodig, waardoor u kosten bespaart en het milieu minder belast
In-lijn desinfectie van emmers, bekers of cups
Bij het afvullen van zuivelproducten is een hygiënische beker, emmer of cup van belang. Ongewenste gisten, schimmels of bacteriën verkorten de houdbaarheid van de producten. Om dit te voorkomen is UVC-licht een effectieve desinfectie methode. Dit wordt namelijk ingezet vlak voor het afvullen waardoor het besmettingsrisico wordt geëlimineerd.
De voordelen van UVC-licht desinfectie voor uw zuivelverpakkingen:
- Droge desinfectie: dus geen chemisch residu
- In-lijn toe te passen
- Werkt goed tegen Listeria
- Betaalbare en betrouwbare techniek
Optimale hygiëne in verdampers met UVC-licht
Verdampers in gekoelde ruimtes in fabrieken creëren een vochtige en koude omgeving, waar schadelijke bacteriën zoals de listeriabacterie zich gemakkelijk kunnen nestelen. Soms vormen bacteriën zelfs een biofilm op de lamellen of in de lekbak van een verdamper.
Gelukkig is het mogelijk om UVC-licht toe te passen in veel verdampers, dankzij inbouwoplossingen of voorbouwframes. Op deze manier worden de lamellen en de lekbak continu behandeld, 24 uur per dag, waardoor bacteriegroei effectief wordt tegengegaan.
Met de toepassing van UVC-licht blijft de lekbak hygiënisch en wordt de luchtkwaliteit bij elke luchtpassage verbeterd. Door een schone verdamper te behouden, wordt het risico op verspreiding van bacteriën of schimmelsporen aanzienlijk verminderd.
Kies voor optimale hygiëne in uw fabriek door gebruik te maken van UVC-licht in uw verdampers. Verhoog de veiligheid van uw zuivelproducten en vertrouw op een betrouwbare en efficiënte oplossing.
Waterdesinfectie in zuivelfabrieken
Veiligheid voor alles
Door een validatie op uw locatie, kunnen wij:
- Aantonen dat uw UVC systeem veilig is
- Aantonen dat uw UVC-systeem voldoende desinfecteert
- Waar nodig aanbevelingen doen om de installatie te verbeteren
Op deze manier zorgen we ervoor dat uw UVC-desinfectie niet alleen werkt, maar ook bijdraagt aan de hoogste normen van voedselveiligheid en efficiëntie in uw locatie.
Case study: Kaashandel Remijn
Kaashandel Remijn in Kerkdriel, bekend van o.a. de “Stompetoren” ambachtelijk gerijpte kaas, heeft een kaas pakhuis waar honderden tonnen kaas op ambachtelijke wijze gerijpt worden. Het proces van de rijping is een vak apart, temperatuur en luchtvochtigheid in de opslagruimte zijn van groot belang.
Om de schimmels en bacteriën in het pakhuis af te breken wordt al jaren gebruik gemaakt van luchtionisatie. De luchtkanalen blijven brandschoon, het pakhuis blijft schimmel vrij en de kazen van topkwaliteit, tot grote tevredenheid van Kaashandel Remijn.
Engineering & OEM
Dit betekent dat zowel de mechanische uitvoering als de bediening op maat moet zijn. Bioclimatic helpt bedrijven met:
- Plug & play desinfectie systemen op maat
- Systemen die perfect integreren met uw productielijn