Banddesinfectie met UVC licht werkt al jaren om lopende banden vrij te houden van bacteriën en bespaart bedrijven geld op schoonmaken en downtime. Met UVC licht wordt voorkomen dat bacteriën groeien op lopende banden en dat draagt bij aan een veilig en efficiënt productie proces.

Voor bedrijven in de voedingsmiddelenindustrie kan het veilig binnenbrengen van materialen en grondstoffen in de high-care zone een uitdaging zijn. De buitenzijde van verpakkingen kan microbiologisch vervuild zijn en zo een besmetting veroorzaken in de productieomgeving. Een geschikte oplossing is desinfecteren met UV-C licht in een afgesloten tunnel.

Alle levensmiddelenbedrijven moeten volgens de HACCP-beginselen werken. De bedreigingen die genoemd worden zijn: microbiologische gevaren, chemische gevaren en fysische gevaren. Om schimmels te doden, plaatsen veel bakkerijen UVC-desinfectielampen in hun rijskasten. Een milieuvriendelijke desinfectiemethode, die dankzij de kiemdodende werking schimmelgroei voorkomt.

>

+