Het bestrijden van listeriabacteriën is een uitdaging voor veel bedrijven in de voedingsmiddelenindustrie. UVC-licht kan helpen om Listeria monocytogenes op voedselcontactpunten te voorkomen. Vooral bedrijven die actief zijn in de productie van filet americain, verse zalm, of andere producten die rauw geconsumeerd worden kunnen hier baat bij hebben.

Het COVID-19 virus, beter bekend als coronavirus heeft wereldwijd een enorme maatschappelijke en economische impact. UVC-licht kan, in een aantal specifieke toepassingen, worden ingezet in de bestrijding van virussen. Hieronder lichten we toe wat er mogelijk is.

Om materialen een andere ruimte binnen te brengen met een hogere hygiëne standaard kan UVC een geschikte techniek zijn. Afhankelijk van de vorm van het item en de mate van automatisering die gewenst is zijn er twee opties: een doorgeefsluis of een desinfectietunnel. Beide systemen werken tegen bacteriën, virussen en schimmels.

Als uw luchtbehandelingssysteem gebruik maakt van recirculatie is er een risico op virusoverdracht en kan het wenselijk zijn de lucht te desinfecteren voor deze opnieuw in te blazen.

In juni in NBT en Meat&Co: Bioclimatic brengt hygiëne naar een hoger niveau. Maak kennis met ons bedrijf, onze ambities en wat we kunnen betekenen voor de bakkerijsector en de vleesindustrie.

 

Voor bedrijven in de voedingsmiddelenindustrie kan het veilig binnenbrengen van materialen en grondstoffen in de high-care zone een uitdaging zijn. De buitenzijde van verpakkingen kan microbiologisch vervuild zijn en zo een besmetting veroorzaken in de productieomgeving. Een geschikte oplossing is desinfecteren met UV-C licht in een afgesloten tunnel.

>

+