Rijskasten kunnen een broedplaats zijn voor schimmels, dat brengt veel schoonmaak en desinfectiewerk met zich mee. Wij passen een combinatie van twee technieken toe om schimmels in de luchtbehandelingskast en de verspreiding via de lucht te voorkomen.

Luchtzuivering is een actueel thema omdat het gezien wordt als mogelijkheid om virusverspreiding te beperken. Er zijn diverse mogelijkheden om lucht te zuiveren van virussen zoals HEPA-filtratie, UVC licht of luchtionisatie. 

Het bestrijden van listeriabacteriën is een uitdaging voor veel bedrijven in de voedingsmiddelenindustrie. UVC-licht kan helpen om Listeria monocytogenes op voedselcontactpunten te voorkomen. Vooral bedrijven die actief zijn in de productie van filet americain, verse zalm, of andere producten die rauw geconsumeerd worden kunnen hier baat bij hebben.

Het SARS-CoV-2 virus, beter bekend als coronavirus heeft wereldwijd een enorme impact. UVC-licht kan, in een aantal specifieke toepassingen, worden ingezet in de bestrijding van virussen. Hieronder lichten we toe wat er mogelijk is.

Om materialen een andere ruimte binnen te brengen met een hogere hygiëne standaard kan UVC een geschikte techniek zijn. Afhankelijk van de vorm van het item en de mate van automatisering die gewenst is zijn er twee opties: een doorgeefsluis of een desinfectietunnel. Beide systemen werken tegen bacteriën, virussen en schimmels.

Als uw luchtbehandelingssysteem gebruik maakt van recirculatie is er een risico op virusoverdracht en kan het wenselijk zijn de lucht te desinfecteren voor deze opnieuw in te blazen.

>

+