Actueel

Blijf op de hoogte van alle ontwikkelingen en mogelijkheden omtrent UVC desinfectie en ionisatie.

Kennis: warm weer verhoogt risico op bacteriën in watertanks

Als in de zomer temperaturen oplopen bestaat er bij breektanks en waterbuffervaten een risico op snelle ontwikkeling van bacteriën.

Project: desinfectie van vliegveld trays met UVC licht

Tijdens de pandemie in 2020 hebben wij in samenwerking met het Nederlandse Havatec en Franse DETEKT'IN een geautomatiseerde tray-desinfectie machine ontwikkeld. De trays die gebruikt worden tijdens de douane controle kunnen automatisch afgestapeld, gedesinfecteerd en opgestapeld worden.

RIAM

UVC licht desinfecteert effectief, op lage temperatuur, zonder chemicaliën of vocht. Voor situaties waar een hoog UVC vermogen gevraagd wordt introduceert Bioclimatic de RIAM UVC module.

Koelband desinfectie

In deze spiraal koeltoren voor pizza deeg hebben wij een UVC desinfectie systeem op maat geplaatst. De RVS band komt verticaal langs een aantal UVC lampen in een aluminium behuizing.

Kennis: Verdamperdesinfectie met UVC licht: de theorie, praktijk en andere overwegingen

Een verdamper is een koude en vochtige omgeving, in sommige situaties raakt het daarom vervuild met micro-organismen. Koude minnende bacteriën zoals Listeria overleven goed in koud condenswater.

Kennis: Beperk legionella risico’s voor afvalwater zuiveringsinstallaties met UVC licht

Tussen 2017 en 2019 werd vastgesteld dat afvalwaterzuiveringsinstallaties (AWZI’s) Legionella kunnen verspreiden via aerosolen in de (buiten)lucht.

>

+