Werking luchtionisatie
Bi-polaire ionisatie op basis van hoge spanning
De voordelen:
- Verbetert de luchthygiëne
- Verwijdert geuren
Hoe werkt ionisatie?
Bi-polaire ionisatie werkt op basis van hoge spanning. Ionisatiebuizen worden onder hoge spanning gezet en gescheiden door een isolator. Zuurstof atomen worden geïoniseerd (krijgen een positieve of negatieve lading) en worden meegegeven aan de luchtstroom.
Deze ionen zijn niet stabiel en binden zich met zwevende vervuiling zoals VOC's en micro-organismen.
Het resultaat is een frisse, energierijke lucht, vergelijkbaar met in de natuur.
De voordelen
In de natuur op plekken waar water beweegt, zoals bij storm, watervallen en de zee is een overweldigende hoeveelheid aan ionen aanwezig. Deze ionen zorgen voor een zelfreinigend effect van de lucht. In gebouwen zijn ionen nauwelijks aanwezig, door actief te ioniseren verbetert de luchtkwaliteit merkbaar. Geuren worden afgebroken en de lucht is hygiënischer.
- Een prettig geurvrij binnenklimaat
- Hygiënische lucht vrij van micro-organismen inclusief virussen
- Minder VOS (vluchtige organische stoffen)
- Zeer laag energieverbruik

De juiste toepassing van ionisatie
Als onderdeel van het ionisatieproces ontstaat altijd enige ozon. Dat is in zichzelf niet slecht omdat ozon snel verdwijnt en zorgt voor een natuurlijk luchtreinigend effect. In de buitenlucht, met name in de bergen en bij zee is een hogere ozonconentratie meetbaar dan binnen.
De juiste installatie en regeltechniek voor elke situatie is van belang. Vraag ons om advies voor het juist toepassen van ionisatie.