Werking luchtionisatie

Bi-polaire ionisatie op basis van hoge spanning

Hoe werkt ionisatie?

Bi-polaire ionisatie werkt op basis van hoge spanning. Ionisatiebuizen worden onder hoge spanning gezet en gescheiden door een isolator. Zuurstof atomen worden geioniseerd (krijgen een positieve of negatieve lading) en worden meegegeven aan de luchtstroom. Deze ionen zijn niet stabiel en binden zich met zwevende vervuiling zoals VOC's en micro-organismen. 

Het resultaat is een frisse, energierijke lucht, vergelijkbaar met in de natuur.

De juiste toepassing van ionisatie

In de natuur op plekken waar water beweegt, zoals bij storm, watervallen en de zee is een overweldigende hoeveelheid aan ionen aanwezig. Dat zorgt voor schone lucht en veel mensen voelen zich goed hierbij. Door binnen gebouwen lucht te ioniseren herstelt deze balans zich en verbetert de luchtkwaliteit, geuren worden afgebroken en de lucht is hygiënischer. 

Als onderdeel van het ionisatieproces ontstaat altijd enige ozon. Dat is in zichzelf niet slecht omdat ozon snel verdwijnt en in lage concentraties zorgt voor een natuurlijk luchtreinigend effect. 

De juiste installatie en regeltechniek voor de juiste situatie is van belang. Vraag ons om advies voor het juist toepassen van ionisatie.
Image

De voordelen

  • Een prettig en hygiënisch klimaat
  • Minder VOC's
  • Zeer laag energieverbruik, ook voor grote luchthoeveelheden
  • Lage operationele kosten: ionisatiebuizen gaan jaren mee
>

+