Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Testtunnel maakt praktijkproeven met UVC-desinfectie mogelijk

Testtunnel maakt praktijkproeven met UVC-desinfectie mogelijk

28 april 2017 in Nieuws - Persbericht

Reiniging en desinfectie zijn twee van de belangrijkste activiteiten in de voedingsmiddelenindustrie. Grondig reinigen en betrouwbaar desinfecteren waarborgen de kwaliteit, de houdbaarheid en de veiligheid van de producten die de fabriek verlaten. UVC-desinfectietunnels garanderen een duurzame en valideerbare desinfectie van bewerkte producten en verpakte producten, maar ook van bijvoorbeeld emmers, flessen en doppen.

UVC-desinfectie altijd op maat

Bioclimatic levert UVC-desinfectietunnels aan de voedingsmiddelenindustrie, farmacie, de bakkerijbranche en de agf-sector. Bij UVC-desinfectie wordt gebruik gemaakt van zogenaamde 254nm-lagedruklampen die een vernietigende werking hebben op het DNA van schadelijke micro-organismen. Zo’n desinfectietunnel wordt altijd op maat ontworpen op basis van het productieproces van de opdrachtgever en de micro-organismen die bestreden moeten worden.

Testen maakt voordelen inzichtelijk

Om kwaliteits- en procesmanagers op een laagdrempelige manier kennis te laten maken met de voordelen van deze desinfectiemethode, ontwikkelden we een UVC-testtunnel. Klanten kunnen een praktijkproef doen en bepalen of UVC een geschikte techniek, en zo ja welke dosis er dan nodig is voor voldoende desinfectie.

De tunnel is 1200 mm lang, 400 mm hoog en de band is 410 mm breed. De snelheid van de band is instelbaar van 1 tot 20 meter per minuut. Door bacteriologische tests uit te voeren kan de effectiviteit van verschillende doseringen worden vastgesteld.

De tunnel staat op onze locatie in Nieuw-Vennep en testen neemt ongeveer één dagdeel in beslag. Het dagdeel bevat een introductie UVC techniek en achteraf ontvangt de klant een samenvattende rapportage.

Neem contact op voor meer informatie
(aan testen zijn kosten verbonden)
BIOCLIMATIC
Bioclimatic BV