Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Sierteelt

Bestrijden van plantziektes zonder chemicaliën

Luchtdesinfectie in klimaatkamers of kweekcellen

Vochtige omstandigheden in klimaatkamers of kweekcellen maken het niet alleen een ideale omgeving voor jong plantmateriaal maar ook voor ongewenste kiemen als botrytis. Besmetting van planten met plantziektes gebeurt vaak door sporen die zich verspreiden door de lucht. Het effectief desinfecteren van de lucht in de klimaatkamers of kweekcellen voorkomt de verspreiding van deze sporen. Dat zorgt voor minder uitval van jong plantmateriaal en verkleint de kans op besmettingen van planten die later in de teelt problemen geven.
Luchtdesinfectie apparatuur uit de V-serie desinfecteert de lucht met 99% in één passage, robuust uitgevoerd in RVS zijn ze zeer geschikt voor zware omstandigheden.

Voorkom besmetting via lucht

In koelcellen bestemd voor opslag van bloemen of planten heerst een klimaat waarbij schimmels zich kunnen ontwikkelen. Plantziektes kunnen zich via de lucht verspreiden en dat is waarom veel handelsbedrijven en commissionairs kiezen voor luchtdesinfectie met ionisatie. Een duurzame methode op basis van ionen die schimmels en bacteriën in de lucht aanpakken. Dat voorkomt besmetting van bloemen en planten en helpt bij het verlengen van het vaasleven.

Rozen met Botrytis

Schone veilingemmers

Wist u dat leidingwater bacteriën bevat die het vaasleven van bloemen kunnen verkorten? Door uw water te desinfecteren kunt u het vaasleven van de bloemen in de keten verlengen. Eenvoudig te integreren in uw vulsysteem.

Voor maximale veiligheid kan ook de binnenzijde van een veilingemmer gedesinfecteerd worden met behulp van UVC licht. Dat werkt zonder
chemicaliën of andere toevoegingen.

Hoe werkt ionisatie?

Bipolaire ionisatie
Ioniseren is het toevoegen van energie (elektriciteit) aan de lucht. Zuurstofmoleculen worden gesplitst in twee ionen (positief en negatief). Deze ionen zijn onstabiel en binden zich met levende organismen die hierdoor afsterven.

Lees hier uitgebreide informatie over ionisatie

Download whitepapers waterdesinfectie, transport of biofilm

Whitepapers

  Welke whitepaper(s) wilt u downloaden?
  Waterdesinfectie
  Transportbanddesinfectie
  Biofilm

  Ik wil de nieuwsbrief van Bioclimatic ontvangen

  Bedankt voor het invullen van uw gegevens. Download via de knoppen hieronder de whitepaper(s).

  BIOCLIMATIC
  Bioclimatic BV