Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Farmaceutische industrie

Voorkom bacteriën in productieprocessen met UVC

In de farmaceutische industrie worden hoge eisen gesteld aan productieprocessen. Het voorkomen van ongewenste bacteriën in productiefaciliteiten is essentieel voor een veilige geneesmiddelen.

Inkomende ruwe materialen kunnen vervuild zijn met microbiologie en moeten worden behandeld voordat ze de productiefaciliteiten worden ingebracht. Toegangscontrole kan worden uitgevoerd met een UVC desinfectietunnel tussen bijvoorbeeld low en high care zones. Materialen worden in een UVC tunnel rondom gedesinfecteerd en ontvangen een vooraf bepaalde dosis UVC licht.

Het proces is geautomatiseerd en kan op vastgestelde momenten gevalideerd worden zodat de desinfectie altijd betrouwbaar wordt uitgevoerd.

  • Droge desinfectie
  • Duurzaam proces zonder chemicaliën
  • Bacteriën bouwen geen resistentie op
  • Geschikt voor allerlei soorten materialen

Referentie Dopharma

Dopharma, opgericht in 1969, is een onafhankelijk Nederlands veterinair farmaceutisch familiebedrijf. Al ruim 40 jaar heeft zij naast de productie van diergeneesmiddelen ook research, registratie, distributie en marketing in eigen beheer. Dopharma gebruikt een op maat ontworpen UVC desinfectie tunnel.

Lees de referentie van Dopharma

Het ontwerp

Voor het ontwerp van een desinfectietunnel zijn verschillende dingen van belang, zoals de tijd die beschikbaar is, de vorm van het te desinfecteren materiaal, de temperatuur en de gewenste desinfectiegraad. Van veel micro-organismen is bekend bij welke UVC-dosis ze onherstelbaar beschadigd raken, op basis daarvan berekenen we de benodigde intensiteit van het licht.

Een tunnel met een UVC dosis van 30 mJ/cm² levert bijvoorbeeld de volgende resultaten:

Organisme
Listeria
E. Coli
Salmonella
Campylobacter
Staphylococcus
D90 dosis (mW/cm²)
1,000
3,596
5,514
2,900
2.891
Afdoding
Log 30, >99,999………%
Log 8, >99,999999%
Log 5, >99,999%
Log 10, >99,99999999%
Log 10, >99,99999999%

Vraag meer informatie aan

BIOCLIMATIC
Bioclimatic BV