Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Industriële bakkerijen

Innoveren voor kwaliteitsverbetering en kostenbesparing

In industriële bakkerijen staat het grotendeels geautomatiseerde proces centraal. Bioclimatic levert oplossingen helpen bij het verhogen van de kwaliteit en het verlagen van kosten.

Diverse bakkerijen in binnen- en buitenland maken gebruik van onze UVC-technologie om schimmels zoals zwartschimmel tegen te gaan. Bestrijding van schimmels in de lucht, op deegcups en op peelboards levert kwaliteitswinst en kostenbesparing op.

Bollenkastdesinfectie met UVC-licht

Om schimmel te voorkomen op de deegcups in de bollenkast is beschijning met UVC-licht een doeltreffende methode. Het licht zorgt ervoor dat schimmels afgedood worden. Zo voorkomt UVC-licht dat schimmels het deeg aantasten.

De installatie van een UVC-unit is vaak eenvoudig. De armaturen zijn modulair te installeren en zijn uitgerust met een stekker. Zo kunt u op een kostenefficiënte manier de kwaliteit van de deegbollen verbeteren en uitval verminderen.

 

De voordelen van het desinfecteren van deegcups:

Minder schoonmaakkosten

Minder frequent de deegcups vervangen

Minder uitval van deegbollen

Download de brochure

Peelboarddesinfectie met UVC-licht

Door de vorming van zwartschimmel op peelboards tegen te gaan, verlaagt u de schoonmaakkosten. Door een serie UVC-lampen boven de peelboards te plaatsen, op een zelf te bepalen positie in het proces, voorkomt u het ontstaan van zwartschimmel. Hiermee verbetert u de kwaliteit van het deeg en kunt u de schoonmaakfrequentie van de peelboards verlagen.

De benodigde UVC-dosis om zwartschimmel bij één passage voor 90% te elimineren is 111 mJ/c. Wij rekenen precies voor u uit welke capaciteit er voor uw proces nodig is.

Vraag meer informatie of een berekening aan

Water; een fundamentele grondstof

Water is een essentieel onderdeel van het broodrecept. Schoon en zuiver water is helaas niet altijd voor handen, daarom kan het naast filteren van belang zijn om water te desinfecteren. Uiteraard mag de smaak en geur van het water niet veranderen en vanzelfsprekend desinfecteert u met oog voor het milieu. Door duurzaam UVC-licht te plaatsen in een doorstromende leiding vanaf 0,5 /h  of in een reservoir met stilstaand water elimineert u schadelijke micro-organismen en verbetert u de kwaliteit van uw producten op een verantwoorde en kostenefficiënte manier.

Lees meer over waterdesinfectie

Desinfectie voor de bakkersbranche

Proven technology voor maximale productkwaliteit. Lees er alles over in onze folder.

Download de folder

Referentie Bakkerij Veenhuis

“Met Bioclimatic garanderen wij een hoge kwaliteit van onze producten én realiseerden we dankzij de implementatie van de UVC-lampen een belangrijke kostenbesparing. Het is minder vaak nodig om de netjes te reinigen en te vervangen en de lampen gaan ook lang mee. In totaal moet je toch denken aan €8.000,- per jaar die wij door deze manier van werken besparen.”

Lees de referentie van Bakkerij Veenhuis

Download whitepapers waterdesinfectie, transport of biofilm

Whitepapers

  Welke whitepaper(s) wilt u downloaden?
  Waterdesinfectie
  Transportbanddesinfectie
  Biofilm

  Ik wil de nieuwsbrief van Bioclimatic ontvangen

  Bedankt voor het invullen van uw gegevens. Download via de knoppen hieronder de whitepaper(s).

  BIOCLIMATIC
  Bioclimatic BV