Image Image Image Image Image Image Image Image Image

AGF

Desinfecteren zonder chemicaliën

Schimmelbestrijding in opslagcel

Opslagruimtes voor groente en fruit kunnen gevoelig zijn voor schimmelvorming. Op de verse producten maar ook op stellingen, kitnaden en wanden in de ruimte zelf. Een uitbraak is lastig te bestrijden en zelfs na grondig schoonmaken keert de schimmel vaak snel terug.

Schimmelsporen worden verspreid via de lucht en zodra ze op een plek terecht komen waar voldoende vocht is, gaan ze kiemen en ontstaat een nieuwe schimmelplek. Sporen komen van nature voor in de buitenlucht, ze zijn dus overal maar zeker in gesloten opslagcellen met vers fruit komen dagelijks veel nieuwe sporen binnen.

Als de temperatuur gunstig is voor schimmels, bijvoorbeeld bij opslag van exotisch fruit of citrusvruchten, ontstaat er groei op kitnaden en stellingen.

Download de brochure

De oplossing

Schone lucht voorkomt kruisbesmetting en verlengt de levensduur van de opgeslagen producten. Ons modulaire systeem is op maat te maken voor elke ruimte. Het systeem is compleet, voorzien van voorfiltering tegen stof, een F7 filter tegen zwevende vervuiling en twee desinfectie stappen om sporen definitief te deactiveren.

Oppervlaktedesinfectie van verse producten

Er leven talloze micro-organismen op de buitenkant van groente en fruit. Treedt er een verzwakking op, dan kan de schimmel toeslaan. Door de producten te beschijnen met UVC-licht kan de schimmeldruk met 99,9% worden gereduceerd. Zo wordt de kans op een infectie significant kleiner.

Professor M. Turtoi concludeerde in haar literatuuronderzoek naar UVC-beschijning van groente en fruit dat UVC-licht schimmelinfecties effectief tegengaat en zo de houdbaarheid en kwaliteit van de producten ten goede komt. M. Turtoi, Ultraviolet light treatment of fresh fruits and vegetables surface: A review. Journal of Agroalimentary Processes and Technologies 2013, 19(3), 325-337

Neem contact met ons op

Download whitepapers waterdesinfectie, transport of biofilm

Whitepapers

  Welke whitepaper(s) wilt u downloaden?
  Waterdesinfectie
  Transportbanddesinfectie
  Biofilm

  Ik wil de nieuwsbrief van Bioclimatic ontvangen

  Bedankt voor het invullen van uw gegevens. Download via de knoppen hieronder de whitepaper(s).

  BIOCLIMATIC
  Bioclimatic BV