Image Image Image Image Image Image Image Image Image

AGF

Duurzame desinfectie levert kwaliteitsvoordelen op

Introductie

Bij de bewaring van verse producten komen tal van risico’s kijken. Zo zijn verse producten als fruit en groente gevoelig voor schimmels. Onder andere Rhizopus Erwinia, Botrytis en A. Niger kunnen uw producten ernstig beschadigen. Deze bedreigingen kunnen via de lucht, via water of via aanraking worden overgedragen.

 

Bioclimatic is gespecialiseerd in het bestrijden van schimmels en andere micro-organismen op een biologische en duurzame manier. Met als doel:

  • Minder uitval
  • Langere houdbaarheid
  • Verbeterde productkwaliteit

Schone lucht voorkomt kruisbesmetting

In de lucht zweven talloze micro-organismen. Als de concentratie hiervan verhoogd wordt door bijvoorbeeld weinig toevoer van verse lucht, vochtige producten of organische materialen, dan is de kans op besmetting van verse groente en fruit groot.

Bioclimatic helpt bedrijven om de lucht in een bewaarruimte, gekoeld of niet, schoon te houden. Schone lucht voorkomt kruisbesmetting en verlengt de levensduur van de opgeslagen producten.

De technieken die we kunnen toepassen zijn ionisatie en UVC. Afhankelijk van de situatie is één van de twee of een combinatie de beste oplossing. We gaan graag met u in gesprek om de beste oplossing voor uw bewaarruimte te achterhalen.

Lees meer over luchtdesinfectie

UVC-desinfectie bij verse producten

Er leven talloze micro-organismen op de buitenkant van groente en fruit. Treedt er een verzwakking op, dan kan de schimmel toeslaan. Door de producten te beschijnen met UVC-licht kan de schimmeldruk met 99,9% worden gereduceerd. Zo wordt de kans op een infectie significant kleiner.

Professor M. Turtoi concludeerde in haar literatuuronderzoek naar UVC-beschijning van groente en fruit dat UVC-licht schimmelinfecties effectief tegengaat en zo de houdbaarheid en kwaliteit van de producten ten goede komt. M. Turtoi, Ultraviolet light treatment of fresh fruits and vegetables surface: A review. Journal of Agroalimentary Processes and Technologies 2013, 19(3), 325-337

Lees meer over UVC tunnels

Desinfecteren (Drain) water

In kwekerijen wordt veel water gebruikt. Dat maakt hergebruik een interessante optie, maar om gebruikt water te kunnen hergebruiken moet het wel vrij zijn van organische vervuiling. Door het water duurzaam te desinfecteren met behulp van UVC-licht wordt de organische vervuiling vernietigt, terwijl de voedingsmiddelen in het water intact blijven.

UVC-licht deactiveert micro-organismen en vernietigt zelfs chemisch resistente bacteriën. UVC werkt zeer goed tegen legionella, E coli, Cryptosporidium en andere soorten microbiologische vervuiling.

Lees meer over waterdesinfectie

Download whitepaper waterdesinfectie

Whitepaper

Download nu de 19 pagina’s tellende whitepaper over waterdesinfectie.

Ik wil de nieuwsbrief van Bioclimatic ontvangen

MENU
Bioclimatic BV