Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Vitro PlusVitroplus

Vitro Plus is een weefselkweeklaboratorium, gespecialiseerd in de selectie, vermeerdering en opkweek van varens. Mede dankzij vergaande automatisering is het aantal verkochte jonge varens explosief gegroeid. Inmiddels verkoopt Vitro Plus meer dan 25 miljoen stuks per jaar. Daarmee is het bedrijf de grootste varenvermeerderaar ter wereld.

Vitro Plus is een innovatief bedrijf en vindt het belangrijk om duurzaam te werk te gaan. De kweekbakken worden na gebruik gereinigd en afgevuld met een steriel medium. Vervolgens sealt Vitro Plus de bakken af en gaan ze in opslag. Bij het heropenen van de bakken, bestaat er een reële kans op contaminatie. Om dit te voorkomen, was Vitro Plus op zoek naar een milieuvriendelijke techniek.

Schimmels worden afgedood met UVC licht

Bioclimatic ontwikkelde een UVC-Ladedesinfectieunit; een ladekast met daarin hoog geconcentreerd UVC-licht dat binnen 30 seconden alle aanwezige schimmels doodt. Zo hebben schimmels en sporen geen kans meer en kan Vitro Plus tegemoet blijven komen aan de stijgende wereldwijde vraag naar varens.

“Samen met Bioclimatic hebben we een sterilisator ontwikkeld die ons proces nog beter waarborgt. Naast een betrouwbare leverancier van standaard desinfectieapparatuur is Bioclimatic voor Vitro Plus ook een partner gebleken die zich net zo openstelt voor nieuwe ideeën en ontwikkelingen als Vitro Plus zelf."
- Ard Stoutjesdijk, Director Operations

Foto’s

    Benieuwd naar onze oplossingen
    voor uw bedrijf?
    Contact
    BIOCLIMATIC
    Bioclimatic BV