Image Image Image Image Image Image Image Image Image

de Klispoelklispoel-kwekerij

Aan de voet van de stuwwal in Ubbergen teelt kwekerij de Klispoel waterkers en Jonge sla, al vanaf de oprichting van het bedrijf in 1970 teelt deze kwekerij biologisch en is sinds 1975 hiervoor gecertificeerd. Biologisch telen houdt in; telen zonder het gebruik van kunstmeststoffen en chemisch – synthetische middelen.

Het gebied rondom Ubbergen staat bekend om zijn vele zuivere waterbronnen. Om een deel van het water te kunnen hergebruiken voor de teelt heeft de Klispoel geïnvesteerd in een UVC doorstroom systeem in combinatie met een zeefbocht filter. Hiermee wordt het hergebruikte water ontdaan van bacteriën.

Het Agri dat hier toegepast wordt is speciaal ontworpen om te voldoen aan de behoeften van de irrigatiemarkt. Robuuste systemen met een minimaal onderhoud. Het systeem is ontworpen om bij de vaak lage transmissiewaarde zekerheid van voldoende desinfectie te geven. Een zelfsturend wissysteem houdt de het systeem vrij van aanslag aan de binnenzijde. Door de lagedruk UVC lampen met lange levensduur is het onderhoud aan het systeem minimaal, evenals het energieverbruik. Dit alles resulteert in een betrouwbaar desinfectiesysteem met een lage Total Cost of Ownership.

  • Hoge IP rating besturingskast (IP56)
  • Automatisch wissysteem
  • Lange levensduur lampen (16.000 uren)
  • Bewaking op intensiteit en temperatuur


    BIOCLIMATIC
    Bioclimatic BV