Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Compaxo VleeswarenCompaxo Vleeswaren

Compaxo Vlees BV in Zevenaar is een varkensslachterij, waar vakmanschap hand in hand gaat met de nieuwste technologieën en wetenschappen. In de periode van december 2010 tot begin januari 2011 heeft Compaxo in samenwerking met Bioclimatic BV een testopstelling opgezet om entero’s en het Aeroob kiemgetal op het vlees omlaag te krijgen.

Hiervoor is er een UVC unit van Bioclimatic onder de voorstukkenband geplaatst in de afsnijhal van Compaxo Zevenaar.

In de testperiode zijn 40 monsters genomen. De gegevens uit deze testperiode zijn vergeleken met de gemiddelde waarden uit 2010. De monsters zijn genomen door middel van een swap. Hierbij is er per swap +/- 100 cm2 bemonsterd.

Significant lagere kiemgetallen bij metingen met UVC

Grafiekband Compax
Grafiekband Compax

De testopstelling liet een significante verbetering zien in microbiologische waarden op het vlees dat van de betreffende lopende band af kwam. Het aantal entero’s was met ruim 1 Log gereduceerd van 256 KVE’s naar 19. bij het Aeroob kiemgetal is een Log reductie van 1 behaald en daalde het getal van 13000 naar 1500. Naast het vlees, is ook de lopende band bemonsterd. De grafiek hiernaast geeft de gegevens hiervoor weer van een willekeurige dag waarop metingen zijn verricht.

De grafieken laten een verbetering van 52% in het aantal Entero’s, en 94% in het Aerobe kiemgetal op de lopende band zien. Compaxo Zevenaar is zeer tevreden met de resultaten uit de testopstelling en heeft besloten dergelijke UVC units onder iedere lopende band te plaatsen.  Download whitepapers waterdesinfectie, transport of biofilm

  Whitepapers

  Welke whitepaper(s) wilt u downloaden?
  Waterdesinfectie
  Transportbanddesinfectie
  Biofilm

  Ik wil de nieuwsbrief van Bioclimatic ontvangen

  Bedankt voor het invullen van uw gegevens. Download via de knoppen hieronder de whitepaper(s).

  BIOCLIMATIC
  Bioclimatic BV