Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Bakkerij VeenhuisBorgesius bakkerijen

Bakkerij Veenhuis is onderdeel van het Borgesius-imperium en daarbij één van de meest vooruitstrevende bakkerijen in Nederland. Kwaliteit is leidend in al het doen en laten van de familie Borgesius en dat gaat verder dan de kwaliteit van het eindproduct. Daadwerkelijk alles moet aan de hoge eisen van Borgesius voldoen en dat is ook de reden dat het bedrijf in zee is gegaan met Bioclimatic.

Voorrijskast

Om schimmels te doden, plaatsen veel bakkerijen UVC-desinfectielampen in hun rijskasten. Een milieuvriendelijke desinfectiemethode, die dankzij de kiemdodende werking schimmelgroei voorkomt. Bioclimatic heeft Bakkerij Veenhuis geholpen bij het bestrijden van schimmelvorming op de deegnetjes in de voorrijskast. “Het is alweer bijna vier jaar geleden dat we de hulp van Bioclimatic hebben ingeroepen”, zo stelt Bert Meijer. “UVC was ons al bekend, omdat we voorheen al ruim twintig jaar met UVC behandeling werkten, maar we zochten naar een verbetering in deze oplossing en we hoorden goede verhalen over Bioclimatic van collega’s in het land. We zijn dan ook gaan kijken naar de mogelijkheden en uiteindelijk is ervoor gekozen om te werken met UVC-lampen die de deegcups in rijskasten schimmel- en bacterievrij houden.”

Kostenbesparing

De voornaamste reden om met Bioclimatic in zee te gaan is dus kwaliteitsverbetering. “Kwaliteit is voor ons het allerbelangrijkste”, zo beaamt Bert.

"Dat is ook hetgeen waarop wij ons onderscheiden. Met Bioclimatic garanderen wij een hoge kwaliteit van onze producten, maar daarnaast hebben we met de implementering van de UVC-lampen ook een kostenbesparing gerealiseerd. Het is minder vaak nodig om de netjes te reinigen en te vervangen en de lampen gaan ook lang mee. In totaal moet je toch denken aan €8.000,- per jaar die wij door deze manier van werken besparen.”
- Bert Meijer
Bakkerij Sappemeer
Deegnetjes in de voorrijskast

Veiligheid

In de voorrijskast worden de deegnetjes langs de UVC-lampen worden geleid. “We plaatsen de UVC-lampen, die in dit geval in een reflector unit gevormd zijn, zo dicht mogelijk op het product om de schimmels tegen te gaan. Veiligheid is echter een zeer belangrijk aspect. Je mag absoluut niet in het licht kijken, want dat is schadelijk voor je ogen en te lange blootstelling aan het UVC-licht is slecht voor je huid. Daarom is het ook zo dat als de deur van de voorrijskast geopend wordt, het licht uitgaat”, vertelt Gerri. Het blauwe UVC-licht doet zijn werk op dat moment. De deegnetjes worden belicht, waardoor ze dus langer schoon blijven en minder snel vervangen moeten worden. “Het werkt allemaal naar behoren”, zegt Bert. “We zijn zeer tevreden over de samenwerking met Bioclimatic. Zij zijn de specialisten en hebben ons heel goed begeleid en geadviseerd. Zij stelden ook voor om met zes grote units en drie kleinere units te werken, zodat de gehele kast optimaal belicht kon worden en de schimmelvorming tegen kon worden gegaan.”

Foto’s: NBT Magazine

Download het volledige interview

    Benieuwd naar onze oplossingen
    voor uw bedrijf?
    Contact
    BIOCLIMATIC
    Bioclimatic BV