Sector: Voedingsmiddelen
Oplossingen: Oppervlaktedesinfectie
Techniek: UVC

Bakkerij Veenhuis

één van de meest vooruitstrevende bakkerijen in Nederland.

Bakkerij VeenhuisBakkerij Veenhuis is onderdeel van het Borgesius-imperium en daarbij één van de meest vooruitstrevende bakkerijen in Nederland. Kwaliteit is leidend in al het doen en laten van de familie Borgesius en dat gaat verder dan de kwaliteit van het eindproduct. Alles moet aan hoge eisen voldoen.

 

Om schimmels te voorkomen, plaatsen veel bakkerijen UVC-desinfectielampen in hun rijskasten. Een milieuvriendelijke desinfectiemethode. Bioclimatic heeft Bakkerij Veenhuis geholpen bij het bestrijden van schimmelvorming op de deegcups in de voorrijskast. “Het is alweer bijna vier jaar geleden dat we de hulp van Bioclimatic hebben ingeroepen”, zo stelt Bert Meijer. “UVC was ons al bekend, omdat al ruim twintig jaar met UVC behandeling werkten, maar we zochten naar een verbetering in deze oplossing en we hoorden goede verhalen over Bioclimatic van collega’s in het land. We zijn dan ook gaan kijken naar de mogelijkheden en uiteindelijk is ervoor gekozen om te werken met nieuwe armaturen die de deegcups in rijskasten schimmel- en bacterievrij houden.”

 

 

"Kwaliteit is voor ons het allerbelangrijkste, dat is ook hetgeen waarop wij ons onderscheiden. Met Bioclimatic garanderen wij een hoge kwaliteit van onze producten, maar daarnaast hebben we met de implementering van de UVC-lampen ook een kostenbesparing gerealiseerd. Het is minder vaak nodig om de deegcups te reinigen en te vervangen en de lampen gaan ook lang mee. In totaal moet je denken aan €8.000,- per jaar die wij besparen.”
- Dhr. Meijer
  

Foto’s: NBT Magazine

Interesse in een gesprek of offerte?

>

+