Producten & oplossingen

bollenkastdesinfectie uvc licht bakkerij

Transportbanddesinfectie

Bacteriën en virussen zijn met UVC zeer eenvoudig af te doden. Schimmels en gisten kunnen een hogere intensiteit vragen. Onder andere Salmonella, Listeria Monocytogenes, EHEC, Campylobacter kunnen met UVC worden afgedood.

Uitgebreide praktijktesten tonen aan dat kiemniveaus gedurende de dag op een acceptabel niveau blijven met een UVC-banddesinfectie unit. Dat voorkomt kruisbesmetting en verlaagt schoonmaakkosten. Met UVC kunnen Enterobacteriën op een lopende band met Log 5 gereduceerd worden.

Verdamperdesinfectie

Verdampers in gekoelde ruimtes in fabrieken creëren een vochtige en koude omgeving, waar schadelijke bacteriën zoals de listeriabacterie zich gemakkelijk kunnen nestelen. Soms vormen bacteriën zelfs een biofilm op de lamellen of in de lekbak van een verdamper.

Gelukkig is het mogelijk om UVC-licht toe te passen in veel verdampers, dankzij inbouwoplossingen of voorbouwframes. Op deze manier worden de lamellen en de lekbak continu behandeld, 24 uur per dag, waardoor bacteriegroei effectief wordt tegengegaan.

peelboarddesinfectie bakkerij
OEM Bioclimatic

Engineering & OEM

U heeft een bijzonder proces, met afwijkende afmetingen, een hoge hygiënische standaard of unieke uitvoering. Een UVC desinfectie installatie moet daar naadloos inpassen.

Dit betekent dat zowel de mechanische uitvoering als de bediening op maat moet zijn. Bioclimatic helpt bedrijven met:

  • Plug & play desinfectie systemen op maat 
  • Systemen die perfect integreren met uw productielijn
>

+