Over ons

Bioclimatic B.V. is een onafhankelijk bedrijf dat oplossingen bedenkt, ontwikkelt, installeert en onderhoudt op basis van luchtionisatie en UVC techniek.


Voor klanten in diverse industrieën hebben we een assortiment van geschikte apparatuur voor luchtzuivering, oppervlaktedesinfectie of waterdesinfectie. Door onze kennis van zowel luchtionisatie als UVC techniek kunnen we voor elke toepassing de juiste techniek adviseren.

Als een standaard apparaat niet geschikt is wordt maatwerk geleverd. Een ontwerp op maat kan perfect worden afgestemd op de wensen en situatie van de klant.


Al onze systemen zijn ontworpen om lang en betrouwbaar te werken. Als familiebedrijf met het oog op de lange termijn gaan we bij voorkeur langdurige relaties aan met onze klanten.

“Op veel plekken is handmatige desinfectie achterhaald. Onze filosofie is dat een goed doordacht desinfectie of luchtreinigingssysteem ongemerkt moet werken. 24/7 en het hele jaar door.”


Bert van Klink, Bioclimatic.

Hoe het begon

2005

Oprichting Bioclimatic B.V. door Bert van Klink. Hij neemt de klantenkring van Bioclimair over (een bedrijf dat luchtionisatie apparatuur importeert). De core business is luchtreiniging met ionisatie voor de sierteelt en AGF sector.

2008

Naast ionisatie wordt UVC techniek de tweede specialisatie, een samenwerking met een Zwitserse fabrikant van UVC apparatuur begint. UVC licht werkt niet alleen tegen bacteriën en virussen in de lucht, maar ook oppervlakten en water desinfecteren behoort nu tot de mogelijkheden.

2013

Collega bedrijf Circlair Benelux (actief in ontgeuring met plasmatechniek voor grootkeukens) gaat failliet. Bioclimatic neemt de boedel over en voert service en onderhoud uit voor bestaande installaties.

2015

Verhuizing naar Luzernestraat 6, Nieuw-Vennep.

2015

Op het gebied van UVC techniek wordt nauwer samengewerkt met Orca GmbH, de fabrikant achter UVpro. Bioclimatic heeft het exclusieve distributierecht voor Nederland en België.

2018

Zoon Martijn van Klink neemt een deel van de aandelen over in het bedrijf. Er worden vaker projecten aangenomen met op maat gemaakte besturingen of behuizingen.

2020

Mechanisch engineering wordt niet langer uitbesteed maar in-huis gedaan. In specifieke situaties behoort een complete machine van Bioclimatic B.V. nu tot de mogelijkheden.

2020

Corona zet de markt voor desinfectie apparatuur op zijn kop. Diverse collega bedrijven staan op en de productieketen van onderdelen en apparatuur wordt ernstig verstoord. Wij leveren met name luchtreinigingsapparatuur en desinfectie kasten aan bestaande klanten.

2022

Op maat gemaakte installaties zijn de core business van het bedrijf geworden.

Wie is wie


Bert van Klink

Gespecialiseerd in UVC licht en luchtionisatie, voor klanten in Nederland en Vlaanderen Het meest thuis in: sierteelt, glastuinbouw, vlees, vis, bakkerijen en AGF.
Email: bvk@bioclimatic.nl
Tel: 0252 278080


Martijn van Klink

Gespecialiseerd in UVC licht en luchtionisatie, voor klanten wereldwijd. Het meest thuis in: high-care omgevingen, maritieme industrie en zuivelindustrie.
Email: martijn@bioclimatic.nl
Tel: 0252 278088


De rest van het team staat voor u klaar via het contactformulier of 0252 626962.

Martijn van Klink en Bert van Klink
This image for Image Layouts addon

UVC oppervlakte desinfectie

Oppervlaktedesinfectie op basis van UVC-licht. Losse UVC-lampen, systemen, kasten, sluizen en tunnels.

Naar producten
This image for Image Layouts addon

UVC lucht desinfectie

Luchtdesinfectiesystemen op basis van UVC-licht. Altijd afgestemd op de ruimte en de gewenste volumestroom.

Naar producten
This image for Image Layouts addon

Lucht ionisatie

Ionisatie desinfectie systemen zijn met name geschikt voor grote luchtvolumes en luchtverdeelsystemen.

Naar producten
This image for Image Layouts addon

UVC water desinfectie

Desinfectiesystemen voor schoon water, proceswater  en afvalwater. Doorstromings- en UVC-dompel oplossingen. Ook gecertificeerd.

Naar producten

Onze partners

Image
Image
Image

Wat zeggen onze klanten?

“We zijn zeer tevreden met de lamp. De installatie ging goed en gezien de resultaten hadden we dat eerder moeten doen. Het voortraject heeft ons een veelvoud van de aanschafwaarde van het UV systeem gekost.”


“We merken dat de luchtkwaliteit in ons bedrijf is toegenomen. De omgeving is schoner, de lucht zuiverder en het werkklimaat is beter.”


“Samen met Bioclimatic hebben we een sterilisator ontwikkeld die ons proces nog beter waarborgt. Naast een betrouwbare leverancier van standaard desinfectieapparatuur is Bioclimatic ook een partner gebleken die zich openstelt voor nieuwe ideeën en ontwikkelingen.”


Interesse in een gesprek of offerte?

>

+