Over Bioclimatic

Het familiebedrijf dat apparatuur ontwikkelt voor 24/7 desinfecteren van processen.

Al sinds 2005 bedenkt, ontwikkelt, installeert en onderhoudt Bioclimatic oplossingen op basis van luchtionisatie en UVC-techniek.


Voor diverse industrieën bieden we apparatuur voor luchtzuivering, oppervlaktedesinfectie of waterdesinfectie. Door onze kennis van zowel luchtionisatie als UVC desinfectie kunnen we voor elke toepassing de juiste techniek adviseren.

Is een standaard apparaat niet geschikt? Dan bieden we een maatwerk oplossingen aan. Een ontwerp op maat kan perfect worden afgestemd op de uw wensen en situatie.


Al onze systemen zijn ontworpen om lang en betrouwbaar te werken. Als familiebedrijf met het oog op de lange termijn gaan we bij voorkeur langdurige relaties aan met onze klanten.

“Op veel plekken is handmatige desinfectie achterhaald. Onze filosofie is dat een goed doordacht desinfectie of luchtreinigingssysteem ongemerkt moet werken. 24/7 en het hele jaar door.”


Bert van Klink, Bioclimatic.

Bioclimatic van toen naar nu

2005

Oprichting Bioclimatic B.V. door Bert van Klink. Hij neemt de klantenkring van Bioclimair over (een bedrijf dat luchtionisatie apparatuur importeert). De core business is luchtreiniging met ionisatie voor de sierteelt en AGF sector.

2008

Naast ionisatie wordt UVC techniek de tweede specialisatie, een samenwerking met een Zwitserse fabrikant van UVC apparatuur begint. UVC licht werkt niet alleen tegen bacteriën en virussen in de lucht, maar ook oppervlakten en water desinfecteren behoort nu tot de mogelijkheden.

2013

Collega bedrijf Circlair Benelux (actief in ontgeuring met plasmatechniek voor grootkeukens) gaat failliet. Bioclimatic neemt de boedel over en voert service en onderhoud uit voor bestaande installaties.

2015

Verhuizing naar Luzernestraat 6, Nieuw-Vennep.

2015

Op het gebied van UVC techniek wordt nauwer samengewerkt met Orca GmbH, de fabrikant achter UVpro. Bioclimatic heeft het exclusieve distributierecht voor Nederland en België.

2018

Zoon Martijn van Klink neemt een deel van de aandelen over in het bedrijf. Er worden vaker projecten aangenomen met op maat gemaakte besturingen of behuizingen.

2020

Mechanisch engineering wordt niet langer uitbesteed maar in-huis gedaan. In specifieke situaties behoort een complete machine van Bioclimatic B.V. nu tot de mogelijkheden.

2020

Corona zet de markt voor desinfectie apparatuur op zijn kop. Diverse collega bedrijven staan op en de productieketen van onderdelen en apparatuur wordt ernstig verstoord. Wij leveren met name luchtreinigingsapparatuur en desinfectie kasten aan bestaande klanten.

2022

Op maat gemaakte installaties zijn de core business van het bedrijf geworden.

Wie is wie


Bert van Klink

Gespecialiseerd in UVC licht en luchtionisatie, voor klanten in Nederland en Vlaanderen.


Industrieën: tuinbouw, vlees & vis en bakkerijen.


bvk@bioclimatic.nl

0252 278080


Martijn van Klink

Gespecialiseerd in UVC licht en luchtionisatie, voor klanten wereldwijd.


Industrieën: high-care omgevingen, maritiem en zuivel.


martijn@bioclimatic.nl

0252 278088


De rest van het team staat voor u klaar via het contactformulier of 0252 626962.

Martijn van Klink en Bert van Klink

Onze partners

Image
Image
Image

Wat zeggen onze klanten?

Interesse in een gesprek of offerte?

>

+