Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Waterdesinfectie

Waarom water desinfecteren?

Nederlands leidingwater is van goede kwaliteit, maar toch kan het zinvol zijn om aanvullend te desinfecteren. Zeker als er sprake is van lang leidingwerk, een buffer of breektank, of stilstaand water. Wij adviseren het gebruik van duurzaam UVC-licht, een veilige methode zonder chemicaliën waarbij er geen geur of smaak aan het water wordt toegevoegd.

Verschillende toepassingen

UVC-lampen kunnen zowel in een waterleiding worden geplaatst met continue doorstroming als in een reservoir of tank met stilstaand water.

In een leiding;
wordt het stromende water langs de lamp gevoerd. Dit kan al met een stroming van 0,5 m3 per uur. Deze apparatuur is zeer betrouwbaar en er zijn microbiologisch gevalideerde units beschikbaar. Daarmee kan de juiste desinfectie gegarandeerd worden.

In een koeltoren, reservoir of buffertank;
kunnen UVC-lampen worden opgehangen of worden geplaatst op de bodem. Het UVC-licht beschijnt het stilstaande water en de wanden van het reservoir. Biofilm op de wanden wordt hiermee voorkomen en de aanwezigheid van micro-organismen in het water wordt sterk verminderd.

Biofilm in proceswater voorkomen

Koeltorens en waterbuffers of tanks met proceswater bieden ideale omstandigheden voor de groei van micro-organismen. Biofilm (slijm) vormt zich snel onder water en kan grote problemen veroorzaken in aangesloten leidingen en de kwaliteit van het water.

Bioclimatic kan helpen bij het voorkomen van biofilm in uw buffertank door het plaatsen van compel UVC units. Het bacterie dodende UVC licht beschijnt zowel het water als de wanden van uw tank. Daarmee wordt de slijmlaag van biofilm voorkomen. Een duurzaam alternatief voor chemicaliën en vrijwel onderhoudsvrij.

Bekijk de oplossing voor biofilm

De voordelen van UVC licht

  • Werkt ook op bacteriën die chemisch resistent zijn (onder andere legionella)
  • Zuiver water zonder smaaktoevoegingen
  • Milieuvriendelijk
  • Lage operationele kosten

logorvoVoordeel met fiscale regelingen vanuit de overheid

Het ministerie van VROM en Financiën erkent UVC waterdesinfectie als milieuvriendelijk. U als ondernemer profiteert hiervan door de fiscale regelingen MIA en Vamil.

Mia geeft de investerende ondernemer de mogelijkheid een gedeelte van de investeringskosten in het milieuvriendelijke bedrijfsmiddel af te trekken van de fiscale winst.

Vamil levert voor de ondernemer een liquiditeit- en rentevoordeel op omdat de investeringskosten van het bedrijfsmiddel op een willekeurig moment mogen worden afgeschreven (vrije afschrijving).

Download whitepaper waterdesinfectie

Whitepaper

Download nu de 19 pagina’s tellende whitepaper over waterdesinfectie.

Ik wil de nieuwsbrief van Bioclimatic ontvangen

Hoe werkt UVC-licht?

Ultraviolet (UV) is een elektromagnetische straling net buiten het deel van het lichtspectrum dat met het menselijk oog waarneembaar is.

De kortgolvige en energierijke UVC-stralen worden door bepaalde gedeelten van het DNA geabsorbeerd waardoor een fotochemische verandering plaatsvindt. Deze verandering tast het DNA aan en zorgt ervoor dat de micro-organismen zich niet kunnen reproduceren. Hierdoor sterven ze uit.

UVC is geschikt om alle denkbare micro-organismen mee te bestrijden. Kleine organismen zoals bacteriën en virussen kunnen zeer eenvoudig met een lage dosering gedood worden. Voor schimmels en gisten is een hogere dosering nodig.

Lees hier uitgebreide informatie over UVC

BIOCLIMATIC
Bioclimatic BV