Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Waterdesinfectie met UVC licht

Waterdesinfectie

Nederlands leidingwater is van zeer goede kwaliteit maar het kan zinvol zijn om het voor gebruik te desinfecteren. Bijvoorbeeld als het water een lange weg af moet leggen in een fabriek, als het wordt verzameld in een (breek)tank of als het gebruikt wordt als product toevoeging.

Waterbehandeling met UVC licht is een betrouwbaar en chemievrij proces. Het licht met een golflengte van 253nm schijnt door het water heen en zorgt ervoor dat micro organismen gedeactiveerd worden en zich niet kunnen delen. Ook chemisch resistente bacteriën zijn gevoelig voor UVC licht.

De voordelen van UVC licht

 • Werkt ook op bacteriën die chemisch resistent zijn (onder andere legionella)
 • Zuiver water zonder smaaktoevoegingen
 • Milieuvriendelijk
 • Lage operationele kosten

Biofilm in proceswater voorkomen

Koeltorens en waterbuffers of tanks met proceswater bieden ideale omstandigheden voor de groei van micro-organismen. Biofilm (slijm) vormt zich snel onder water en kan grote problemen veroorzaken in aangesloten leidingen en de kwaliteit van het water.

Bioclimatic kan helpen bij het voorkomen van biofilm in uw buffertank door het plaatsen van dompel UVC units. Het bacterie dodende UVC licht beschijnt zowel het water als de wanden van uw tank. Daarmee wordt de slijmlaag van biofilm voorkomen. Een duurzaam alternatief voor chemicaliën en vrijwel onderhoudsvrij.

Bekijk de oplossing voor biofilm

logorvoVoordeel met fiscale regelingen vanuit de overheid

Het ministerie van VROM en Financiën erkent UVC waterdesinfectie als milieuvriendelijk. U als ondernemer profiteert hiervan door de fiscale regelingen MIA en Vamil.

Mia geeft de investerende ondernemer de mogelijkheid een gedeelte van de investeringskosten in het milieuvriendelijke bedrijfsmiddel af te trekken van de fiscale winst.

Vamil levert voor de ondernemer een liquiditeit- en rentevoordeel op omdat de investeringskosten van het bedrijfsmiddel op een willekeurig moment mogen worden afgeschreven (vrije afschrijving).

Download whitepapers waterdesinfectie, transport of biofilm

Whitepapers

  Welke whitepaper(s) wilt u downloaden?
  Waterdesinfectie
  Transportbanddesinfectie
  Biofilm

  Ik wil de nieuwsbrief van Bioclimatic ontvangen

  Bedankt voor het invullen van uw gegevens. Download via de knoppen hieronder de whitepaper(s).

  Hoe werkt UVC-licht?

  Ultraviolet (UV) is een elektromagnetische straling net buiten het deel van het lichtspectrum dat met het menselijk oog waarneembaar is.

  De kortgolvige en energierijke UVC-stralen worden door bepaalde gedeelten van het DNA geabsorbeerd waardoor een fotochemische verandering plaatsvindt. Deze verandering tast het DNA aan en zorgt ervoor dat de micro-organismen zich niet kunnen reproduceren. Hierdoor sterven ze uit.

  UVC is geschikt om alle denkbare micro-organismen mee te bestrijden. Kleine organismen zoals bacteriën en virussen kunnen zeer eenvoudig met een lage dosering gedood worden. Voor schimmels en gisten is een hogere dosering nodig.

  Lees hier uitgebreide informatie over UVC

  BIOCLIMATIC
  Bioclimatic BV