Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Oppervlaktedesinfectie

Waarom oppervlaktedesinfectie

Waar gewerkt wordt met voedsel is een beschermende atmosfeer een vereiste. Maar ook oppervlakten kunnen een grote bron zijn van bacteriën, virussen en schimmels. Heeft u wel eens nagedacht over mogelijke vervuiling van verpakkingsmateriaal, het afsluitfolie of de lopende band waarop de producten vervoerd worden? Een slechte productkwaliteit als gevolg van besmetting kan funest zijn voor uw goede naam als leverancier.

Moderne technieken: hogere kwaliteit en milieuvriendelijker

Conventionele oppervlaktedesinfectietechnieken maken gebruik van waterstofperoxide en andere chemische middelen. Deze methodes zijn niet gezond voor medewerkers en de kosten zijn vaak hoog. Daarnaast wordt na behandeling vaak zwaar vervuild water afgevoerd.

Oppervlaktedesinfectie met UVC is niet schadelijk voor uw medewerkers en de kosten zijn aanzienlijk lager dan bij gebruik van waterstofperoxide. Daarnaast is deze oplossing veel milieuvriendelijker doordat u nauwelijks tot geen water vervuilt.

Oplossingen voor oppervlaktedesinfectie

Bioclimatic biedt oppervlaktedesinfectie op een aantal manieren:

 • UVC-tunnel
  Een UVC-tunnel is een tunnel van UVC-lampen waar u het te desinfecteren product doorheen haalt met behulp van een rolband met als doel het aantal bacteriën en schimmels op het product te reduceren. We maken de tunnel voor u op maat en zijn zo ervaren dat we de desinfectiegraad garanderen.
  → Lees verder
 • Banddesinfectie
  UVC-lampen die gericht worden op uw lopende band voorkomen voortplanting en groei van de aanwezige bacteriën, schimmels en virussen. Het grootste voordeel van deze oplossing is dat de band gewoon door kan lopen en niet leeggemaakt hoeft te worden. Zo bespaart u kosten terwijl u de kiemgetallen binnen een acceptabele norm houdt. → Lees verder
 • Deegcupdesinfectie in de bollenkast
  Om schimmel te voorkomen op deegcups in bollenkasten kan men gebruik maken van UVC. Het UV-licht zorgt ervoor dat schimmels gedood worden waardoor de cups langer meegaan en het deeg niet aangetast wordt.
  → Lees verder

Voordelen van moderne oppervlaktedesinfectie technieken

 • Minimaal gebruik van chemische schoonmaakmiddelen
 • Duurzaam
 • Eenvoudig te installeren
 • Geen behoefte aan stoom/warm water reiniging

Hoe werkt UVC-licht?

Ultraviolet (UV) is een elektromagnetische straling net buiten het deel van het lichtspectrum dat met het menselijk oog waarneembaar is.

De kortgolvige en energierijke UVC-stralen worden door bepaalde gedeelten van het DNA geabsorbeerd waardoor een fotochemische verandering plaatsvindt. Deze verandering tast het DNA aan en zorgt ervoor dat de micro-organismen zich niet kunnen reproduceren. Hierdoor sterven ze uit.

UVC is geschikt om alle denkbare micro-organismen mee te bestrijden. Kleine organismen zoals bacteriën en virussen kunnen zeer eenvoudig met een lage dosering gedood worden. Voor schimmels en gisten is een hogere dosering nodig.

Lees hier uitgebreide informatie over UVC

BIOCLIMATIC
Bioclimatic BV