Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Luchtdesinfectie

Hygiënisch werken met schone lucht

Het belang van schone lucht

Bij de verwerking van gevoelige producten zoals levensmiddelen is een geconditioneerd klimaat van groot belang. In een ongecontroleerde ruimte leven micro-organismen in de lucht die schadelijk kunnen zijn voor uw producten. Niet alleen de temperatuur maar ook de kwaliteit van de lucht zou onderdeel moeten zijn van uw kwaliteitscontrole.

Moderne technieken: hogere kwaliteit en milieuvriendelijk

In conventionele luchtbehandeling worden filters gebruikt die vooral de relatief grovere deeltjes tegenhouden, maar niet effectief beschermen tegen de kleinere micro-organismen. Deze bacteriën, virussen en schimmels vermeerderen zich razendsnel.

Met de modernere en duurzame technieken van Bioclimatic kunt u ook deze microbiologische vervuiling voorkomen. Onze technieken zijn gebaseerd op ionisatie en UVC. De systemen zijn eenvoudig te installeren en te onderhouden en zijn vele malen duurzamer dan hun conventionele voorgangers.

Voordelen van moderne luchtdesinfectietechnieken

  • Duurzaam en kosteneffectief door lange levensduur
  • Verhoogt productkwaliteit
  • Vermindert risico’s op besmetting
  • Helpt bij het verlengen van houdbaarheid van levensmiddelen

Luchtdesinfectie-oplossingen


Ionisatieapparatuur

Losse units ioniseren de lucht en voorkomen hiermee dat uw producten via de lucht besmet raken. Ionisatieapparatuur is in te bouwen in een luchtbehandelingskast of -kanaal of te plaatsen als losse unit aan het plafond.
→ Lees meer


UVC-apparatuur

UVC-units doden de organismen in uw lucht door middel van beschijning met UV-licht. UVC-apparatuur is in te bouwen in een luchtbehandelingskast of -kanaal of te plaatsen als losse unit aan het plafond.
→ Lees meer

cooler
UVC-lampen in verdampers

In koelruimtes kunnen verdampers een bron van luchtbesmetting zijn. Het schoonhouden van verdampers met UVC-lampen zorgt voor een schonere lucht en daarmee ook voor minder onderhoud.
→ Lees meer

Toepassingen van luchtdesinfectie

  • Productie levensmiddelen
  • Opslag levensmiddelen
  • Kaasopslag
  • Laboratoria
  • Opslag verse bloemen

Lees hier referenties op het gebied van luchtdesinfectie

Techniek

Wij gebruiken zowel bipolaire ionisatie als UVC-licht om lucht te desinfecteren. We leggen u graag uit hoe deze technieken werken.

UVC
Beschijn met een UV-lamp de lucht of een verdamper en bacteriën kunnen zich niet langer vermenigvuldigen. Dit komt doordat UVC (een gedeelte van het lichtspectrum) DNA kan beschadigen en zo voorkomt dat bacteriën en schimmels zich kunnen vermenigvuldigen.
Lees hier uitgebreide informatie over UVC

Bipolaire ionisatie
Ioniseren is het toevoegen van energie (elektriciteit) aan de lucht. Zuurstofmoleculen worden gesplitst in twee ionen (positief en negatief). Deze ionen zijn onstabiel en binden zich met levende organismen die vervolgens afsterven.
Lees hier uitgebreide informatie over bipolaire ionisatie

BIOCLIMATIC
Bioclimatic BV