Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Luchtdesinfectie

Hygiënisch werken met schone lucht

Het belang van schone lucht

Bij de verwerking van gevoelige producten zoals levensmiddelen is een geconditioneerd klimaat van groot belang. In een ongecontroleerde ruimte leven micro-organismen in de lucht die schadelijk kunnen zijn voor uw producten. Niet alleen de temperatuur maar ook de kwaliteit van de lucht zou onderdeel moeten zijn van uw kwaliteitscontrole.

Moderne technieken: hogere kwaliteit en milieuvriendelijk

In conventionele luchtbehandeling worden filters gebruikt die niet altijd effectief beschermen tegen micro-organismen. In het filter zelf kunnen bacteriën, virussen en schimmels zich razendsnel vermeerderen zeker als de luchtvochtigheid hoog is of ze niet op tijd vervangen worden.

Onze technieken zijn gebaseerd op ionisatie en UVC en kunnen microbiologische vervuiling in de lucht voorkomen. Onze alternatieven zijn duurzamer dan hun conventionele voorgangers en vaak eenvoudig toe te passen, stand-alone of geïntegreerd in een luchtbehandelingssysteem.

Voordelen van moderne luchtdesinfectietechnieken

  • Duurzaam en kosteneffectief door lange levensduur
  • Verhoogt productkwaliteit
  • Vermindert risico’s op besmetting

Toepassingen van luchtdesinfectie

  • Productie levensmiddelen
  • Opslag levensmiddelen
  • Kaasopslag
  • Laboratoria
  • Opslag verse bloemen

Lees hier referenties op het gebied van luchtdesinfectie

Techniek

Wij gebruiken zowel bipolaire ionisatie als UVC-licht om lucht te desinfecteren. We leggen u graag uit hoe deze technieken werken.

UVC
Beschijn met een UV-lamp de lucht of een verdamper en bacteriën kunnen zich niet langer vermenigvuldigen. Dit komt doordat UVC (een gedeelte van het lichtspectrum) DNA kan beschadigen en zo voorkomt dat bacteriën en schimmels zich kunnen vermenigvuldigen.
Lees hier uitgebreide informatie over UVC

Bipolaire ionisatie
Ioniseren is het toevoegen van energie (elektriciteit) aan de lucht. Zuurstofmoleculen worden gesplitst in twee ionen (positief en negatief). Deze ionen zijn onstabiel en binden zich met levende organismen die vervolgens afsterven.
Lees hier uitgebreide informatie over bipolaire ionisatie

BIOCLIMATIC
Bioclimatic BV