Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Bollenkastdesinfectie

Bollenkastdesinfectie met UVC-licht

Om schimmel te voorkomen op de deegcups in de bollenkast is beschijning met UVC-licht een doeltreffende methode. Het licht zorgt ervoor dat schimmels afgedood worden. Zo voorkomt UVC-licht dat schimmels het deeg aantasten.

De installatie van een UVC-unit is vaak eenvoudig. De armaturen zijn modulair te installeren en zijn uitgerust met een stekker. Zo kunt u op een kostenefficiënte manier de kwaliteit van de deegbollen verbeteren en uitval verminderen.

 

De voordelen van het desinfecteren van deegcups:

Minder schoonmaakkosten

Minder frequent de deegcups vervangen

Minder uitval van deegbollen

Download de brochure

Hoe werkt UVC-licht?

Ultraviolet (UV) is een elektromagnetische straling net buiten het deel van het lichtspectrum dat met het menselijk oog waarneembaar is.

De kortgolvige en energierijke UVC-stralen worden door bepaalde gedeelten van het DNA geabsorbeerd waardoor een fotochemische verandering plaatsvindt. Deze verandering tast het DNA aan en zorgt ervoor dat de micro-organismen zich niet kunnen reproduceren. Hierdoor sterven ze uit.

UVC is geschikt om alle denkbare micro-organismen mee te bestrijden. Kleine organismen zoals bacteriën en virussen kunnen zeer eenvoudig met een lage dosering gedood worden. Voor schimmels en gisten is een hogere dosering nodig.

Lees hier uitgebreide informatie over UVC

Referentie Bakkerij Veenhuis

“Met Bioclimatic garanderen wij een hoge kwaliteit van onze producten én realiseerden we dankzij de implementatie van de UVC-lampen een belangrijke kostenbesparing. Het is minder vaak nodig om de netjes te reinigen en te vervangen en de lampen gaan ook lang mee. In totaal moet je toch denken aan €8.000,- per jaar die wij door deze manier van werken besparen.”

Lees de referentie van Bakkerij Veenhuis

BIOCLIMATIC
Bioclimatic BV