Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Biofilmbestrijding

Biofilmbestrijding voorkomt schade aan leidingen, tanks en koeltorens

Last van biofilm?

Ga biofilm duurzaam tegen met behulp van UVC-desinfectie.

Biofilm kost u geld

Op elk oppervlak dat in aanraking komt met vocht en binnen elk bedrijfsproces waarbij water gebruikt wordt, kan biofilm ontstaan. Biofilm komt voor in leidingen, tanks en koeltorens. Het kan zelfs gedijen in luchtfilters en ventilatiekanalen.

De aanwezigheid van een biofilm brengt risico’s met zich mee. Ziekteverwekkers zoals Legionella pneumophila nemen er hun intrek en vermenigvuldigen zich snel. Aërobe sulfaat reducerende bacteriën produceren zwavelzuur en beschadigen metalen leidingen, tanks en reservoirs.

Slibben leidingen dicht als gevolg van de groeiende biofilm, dan kan er minder water doorheen stromen. De weerstand wordt groter, pompen moeten harder werken en de energiekosten gaan omhoog.

Lees verder over biofilm

Hoe u biofilm tegengaat

De vorming van biofilm kunt u voorkomen met behulp van UVC-desinfectie. Of het nu gaat om leidingen, tanks of koeltorens, voor elk biofilmprobleem leveren wij een oplossing op maat.

Biofimbestrijding in watertanks
Door het centraal plaatsen van een UVC-lamp die rondom schijnt, voorkomt u de groei van micro-organismen. De benodigde lichtsterkte berekenen wij voor u.

Biofilmbestrijding in leidingen
Het plaatsen van een UVC-doorstroominstallatie voorkomt de opbouw van biofilm in leidingen met stromend water. We adviseren u graag over de mogelijkheden. Een doorstroomunit verwijdert bestaande biofilm niet.

Neem contact op over biofilmbestrijding

Hoe werkt UVC-licht?

Ultraviolet (UV) is een elektromagnetische straling net buiten het deel van het lichtspectrum dat met het menselijk oog waarneembaar is.

De kortgolvige en energierijke UVC-stralen worden door bepaalde gedeelten van het DNA geabsorbeerd waardoor een fotochemische verandering plaatsvindt. Deze verandering tast het DNA aan en zorgt ervoor dat de micro-organismen zich niet kunnen reproduceren. Hierdoor sterven ze uit.

UVC is geschikt om alle denkbare micro-organismen mee te bestrijden. Kleine organismen zoals bacteriën en virussen kunnen zeer eenvoudig met een lage dosering gedood worden. Voor schimmels en gisten is een hogere dosering nodig.

Lees hier uitgebreide informatie over UVC

Download whitepaper biofilm

Whitepaper

Download nu de 15 pagina’s tellende whitepaper over bestrijding van biofilm met UVC-licht.

  Ik wil de nieuwsbrief van Bioclimatic ontvangen

  Referentie Barbas Bellfires

  “Het gebruik van chemicaliën werkte niet goed. De bacteriën waren wel tijdelijk weg maar kwamen door resistentie ook steeds sneller terug. Sinds het gebruik van de UVC-armaturen blijft de biofilm op de wanden definitief weg. Hierdoor besparen we een jaarlijkse grote schoonmaak, goed voor zeker € 5.000 aan chemicaliën en manuren. Ook hoeven we per maand zo’n € 100 minder aan chemicaliën bij te mengen.”

  Lees de referentie van Barbas Bellfires

  BIOCLIMATIC
  Bioclimatic BV