• Sector: Sierteelt
  • Oplossingen: Luchtdesinfectie, Oppervlaktedesinfectie
  • Techniek: UVC

Vitro Plus is gespecialiseerd in de selectie, vermeerdering en opkweek van varens. Vitro Plus is een innovatief bedrijf en vindt het belangrijk om duurzaam te werk te gaan. Zo worden bijvoorbeeld kweekbakken worden na gebruik gereinigd en afgevuld met een steriel medium. Vervolgens sealt Vitro Plus de bakken af en gaan ze in opslag. Bij het heropenen van de bakken, bestaat er een reële kans op contaminatie. Om dit te voorkomen, was Vitro Plus op zoek naar een milieuvriendelijke techniek.

 

Bioclimatic ontwikkelde een aantal UVC oplossingen op maat om schimmels en andere micro-organismen te voorkomen in kweekbakken. Vitroplus gebruikt ook UVC licht op diverse punten in het proces om luchtbesmetting te voorkomen.

 

 

 

“Samen met Bioclimatic hebben we een sterilisator ontwikkeld die ons proces nog beter waarborgt. Naast een betrouwbare leverancier van standaard desinfectieapparatuur is Bioclimatic voor Vitro Plus ook een partner gebleken die zich net zo openstelt voor nieuwe ideeën en ontwikkelingen als Vitro Plus zelf."
- Dhr. Stoutjesdijk, Director Operations

Call to action

Interesse in een gesprek of offerte?

>

+