• Sector: Voedingsmiddelen
  • Oplossingen: Banddesinfectie
  • Techniek: UVC

Goedegebuur Vlees verwerkt wekelijks 750 ton rundvlees tot wel 300 verschillende producten. Van al dat vlees is tien procent bestemd voor de Nederlandse markt. De overige negentig procent gaat de grens over. Naast de Europese Unie groeit ook de export naar het Midden-Oosten en het Verre Oosten voor Goedegebuur.

 

 


Hygiëne is van levensbelang

“Het succes van Goedegebuur is mede te danken aan het intelligente productieproces en de hoge kwaliteitsstandaard,” vertelt Leroy (technische dienst). “Tijdens het gehele productieproces wordt gelet op de hygiëne. Voorkomen is beter dan genezen en om eventuele besmettingsrisico’s terug te dringen, werd al in 2004 UVC-desinfectie toegepast. UVC-licht is een kortgolvige en energierijke straling die micro-organismen zoals bacteriën en virussen uitermate effectief bestrijdt.

 

Robuust en gemakkelijk in onderhoud

Leroy: “Inmiddels zijn we toe aan de derde generatie desinfectie-units. Deze nemen we af bij Bioclimatic, omdat dit model veel robuuster en gebruiksvriendelijker is dan de units die we hadden. Het schoonmaken van de productielocaties gebeurt altijd zeer grondig, en de UVC-units van Bioclimatic lenen zich daar perfect voor. Ze kunnen tegen een stootje, zijn eenvoudiger te monteren, de lampen zijn gemakkelijker te wisselen en als we een keer onderdelen nodig hebben, is de levertijd kort.”

"De investering is zo terugverdiend."
- Dhr. Goud, hoofd technische dienst

 

Dhr. Goud, hoofd technische dienst: “De dag na het plaatsen van een nieuwe unit op een nog niet eerder UVC-gedesinfecteerde transportband had ik een blije kwaliteitsmanager aan de telefoon. Het kiemgetal bleek binnen een paar uur al gedaald te zijn tot nagenoeg nul. Een bijkomend groot voordeel van UVC-units, is dat je de banden niet meer hoeft stop te zetten om ze te reinigen. De productie kan gewoon door blijven gaan, dus de investering is eigenlijk zo terugverdiend.”

Call to action

Interesse in een gesprek of offerte?

>

+