Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Ionisatie

Wat is ionisatie

Door middel van bipolaire ionisatie zijn de Bioclimatic systemen in staat de lucht op een natuurlijke manier efficiënt te zuiveren. Door het toevoegen van energie aan de lucht (activeren) worden de moleculen die zich in de buurt van de ontladingsbuis bevinden gesplitst. Een groot deel van deze moleculen zijn Zuurstof (O2). De O2 wordt dus omgezet in losse zuurstof atomen (O1) die of positief of negatief geladen zijn. Ook andere atomen die langskomen ondergaan deze splitsing.


Verbranden van bacteriën en schimmelsporen door ionisatie

Vervuilende koolwaterstoffen, stank moleculen, etc. worden omgezet in Zuurstof en (voornamelijk) Kooldioxide. De losse atomen zijn sterk geladen (reactief) en hebben een grote kracht om andere moleculen te verbranden, deze staat duurt dan ook kort (+ 1 ms). Hierdoor worden bacteriën, schimmelsporen en virussen effectief vernietigd. Ook osmogenen en andere slecht ruikende componenten worden zo ontbonden.

ionisatie
Bliksem is een natuurlijke vorm van ionisatie

Oxidatie geeft een schone, gezonde en frisse lucht

Door het oxideren van bacteriën en geurmoleculen creëren Bioclimatic ionisatiesystemen een schone, gezonde en frisse lucht. In de buitenlucht verschijnt deze “geactiveerde lucht” in de vorm van positieve en negatieve lucht ionen en ozon, vooral merkbaar na een onweersbui.

Schematische weergave van de werking:

Bi polaire ionisatie

Voordelen van ionisatie

  • Natuurlijk proces
  • Desinfecterend
  • Verwijdert geur
  • Voegt energie toe aan de lucht voor een prettig klimaat
Ozon Meter ionisatie
Wij werken veilig met ionisatie

Ozoncontrole

Onze apparatuur wordt zo ingeregeld dat de ozonproductie minimaal is en te allen tijde binnen de perken blijft. Door onze kennis van de producten en de juiste apparatuur zijn wij altijd in staat de gewenste situatie te creëren. Lees meer over veilig werken met ionisatie.

 Andere luchtdesinfectietoepassingen

Bioclimatic zuivert lucht met behulp van ionisatie en UVC-licht. Lees meer over onze milieuvriendelijke en moderne luchtdesinfectietechnieken en de voordelen ten opzichte van conventionele filters.

BIOCLIMATIC
Bioclimatic BV