Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Sick Building Syndrome

Wat is het sick building syndrome?

Het sick building syndrome (ziek worden van een gebouw) is een combinatie van aandoeningen die veroorzaakt worden door de slechte kwaliteit van de lucht in een gebouw. Symptonen zijn bijvoorbeeld hoofdpijn, een loopneus, irritatie aan ogen, keel en neus, duizeligheid, en minder concentratievermogen. Het sick building syndrome komt opvallend vaak voor in moderne kantoorgebouwen. Daar is het vaak – in verband met de automatische gebouw- en klimaatbeheerssystemen – niet mogelijk om ramen open te zetten.

Het sick building syndrome kan veroorzaakt worden door onvoldoende ventilatie, chemische verontreinigingen en biologische vervuiling. Bacteriën, schimmels, pollen en virussen zijn voorbeelden van biologische vervuiling.

Oplossing

UVC lampen in een luchtkanaalAan die biologische vervuiling kan Bioclimatic iets doen door het probleem bij de bron aan te pakken; in het luchtbehandelingssysteem. Vaak is zo’n luchtsysteem alleen uitgerust met een filter dat  stofdeeltjes uit de lucht haalt. Besteedt u geen aandacht aan de biologische vervuiling dan wordt het luchtbehandelingssysteem zelf een  bron van schimmels, bacteriën en virussen. Door UVC-lampen te installeren in een luchtbehandelingskast gaat de luchtkwaliteit met sprongen omhoog. Het UVC-licht doodt bacteriën, virussen en schimmels en voorkomt dat ze zich voortplanten. Eenvoudig, effectief en betaalbaar.

Neem contact met ons op voor meer informatie

Bronnen

  • “Sick Building Syndrome” – United States Environmental Protection Agency
  • Wikipedia.org (EN)
BIOCLIMATIC
Bioclimatic BV