Glastuinbouw en sierteelt

Bestrijden van plantziektes zonder chemicaliën

Nederlandse bedrijven in de tuinbouw sector lopen voorop wanneer het gaat om het leveren van kwaliteit door innovatie. De moderne desinfectietechnieken van Bioclimatic sluiten hier perfect op aan. Op een duurzame en biologische manier helpen wij bedrijven om de kwaliteit van groente, fruit, bloemen en planten omhoog te brengen en uitval te verlagen.

Image

Luchtdesinfectie in klimaatkamers of kweekcellen

Vochtige omstandigheden in klimaatkamers of kweekcellen maken het niet alleen een ideale omgeving voor jong plantmateriaal maar ook voor ongewenste kiemen als botrytis. Besmetting van planten met plantziektes gebeurt vaak door sporen die zich verspreiden door de lucht. Het effectief desinfecteren van de lucht in de klimaatkamers of kweekcellen voorkomt de verspreiding van deze sporen. Dat zorgt voor minder uitval van jong plantmateriaal en verkleint de kans op besmettingen van planten die later in de teelt problemen geven.

Luchtdesinfectie apparatuur uit de V-serie desinfecteert de lucht met 99% in één passage, robuust uitgevoerd in RVS zijn ze zeer geschikt voor zware omstandigheden.

Hoe voorkom je Botrytis besmetting?

In de koelcellen die bestemd zijn voor opslag van bloemen of planten kunnen schimmels zich ontwikkelen. Plantziektes kunnen zich via de lucht verspreiden en dat is waarom veel kwekers en handelsbedrijven kiezen voor luchtdesinfectie met ionisatie.


Bijvoorbeeld Botrytis cinerea is een schimmel die ervoor zorgt dat bloemen zoals rozen bruin worden en uitvallen. De infectie begint met minuscule sporen, die zich verspreiden via de lucht. Luchtionisatie helpt bij het voorkomen van versprijding en besmetting in gekoelde ruimtes.

Image
Image

Virusbestrijding en toegangshygiëne

Voor schone kweektoepassingen zijn diverse oplossingen beschikbaar om virusversprijding te beperken. Denk aan het desinfecteren van binnenkomende materialen zoals gereedschappen, tablets, telefoons, brillen etcetera.

Een desinfectiekast biedt uitkomst.

Desinfectietunnels voor oogstkarren

Virussen zoals het Tomato Brown Rugose Fruit Virus (ToBRFV) en het komkommerbontvirus vormen een groot risico voor de tuinbouwsector en kunnen zich snel verspreiden in kassen.


Een UVC tunnel biedt een droge, snelle, en chemievrije desinfectiemethode voor oogstkarren, die volledig geautomatiseerd is en arbeid bespaart. Het unieke modulaire ontwerp met een robuust RVS frame en aluminium beplating maakt eenvoudige installatie mogelijk.

3d aanzicht
Paprilka tunnel

Bestrijding van steelrot in paprika's met UVC-Licht

Het verminderen van steelrot in paprika's, veroorzaakt door de Erwinia-bacterie, is een cruciale stap in het waarborgen van de kwaliteit van de paprikateelt. Deze bacterie, die aanzienlijke schade kan toebrengen aan de paprika's, is aangetoond gevoelig te zijn voor UVC-licht. Het inzetten van UVC-licht is daarom een effectieve methode om de uitval van paprika's na de oogst te verminderen.


Door de paprika's direct na de oogst te belichten met UVC-licht op de verwerkings- of sorteerlijn, kunnen telers de levensduur van hun producten aanzienlijk verlengen en de verspreiding van de Erwinia-bacterie tegengaan.

Engineering & OEM

U heeft een bijzonder proces, met afwijkende afmetingen, een hoge hygiënische standaard of unieke uitvoering. Een UVC desinfectie installatie moet daar naadloos inpassen.

Dit betekent dat zowel de mechanische uitvoering als de bediening op maat moet zijn. Bioclimatic helpt bedrijven met:
  • Plug & play desinfectie systemen op maat 
  • Systemen die perfect integreren met uw productielijn

 

desinfectie systeem op maat zuivel

Interesse in een gesprek of offerte?

>

+