Vlees en vis industrie

UVC-desinfectie en ionisatie voor voedselveilige productie

Voedselveiligheid is één van de topprioriteiten in de vlees- en visindustrie. Naast de verantwoordelijkheid voor veiligheid streven de bedrijven naar constante kwaliteit zonder ziekteverwekkende micro-organismen. 

Bioclimatic biedt waterdichte oplossingen met UVC-desinfectie en luchtionisatie om uw productieomgeving hygiënischer te maken en besmettingen en recalls te voorkomen. Onze oplossingen bestrijden effectief bacteriën zoals Campylobacter, Listeria Monocytogenes, E.coli en Salmonella. 

Ontdek zelf de meerwaarde van UVC-desinfectie en luchtionisatie op onze website met praktijkvoorbeelden. Bereik de hoogste normen voor voedselveiligheid met Bioclimatic.

Transportbanddesinfectie met UVC-licht

Oppervlaktecontact is één van de meest voorkomende oorzaken waardoor levensmiddelen besmet raken met bacteriën. Tussentijdse reiniging en desinfectie van de oppervlakken betekent dat het productieproces gestopt moet worden en is niet wenselijk.

De voordelen van UVC oppervlakte desinfectie:

  • Geen onderbreking van productieproces
  • Lage kiemgetallen gedurende de dag
  • Vermindert risico op kruisbesmetting


UVC licht is een eenvoudige methode om de kwaliteit te verhogen en risico’s te verkleinen. Regelmatig reinigen blijft noodzakelijk.

Transportbanddesinfectie met UVC licht
Image

Luchtdesinfectie in de voedingsindustrie

Luchtdesinfectie is van essentieel belang in verwerkings- en opslagruimtes, aangezien de lucht talloze bacteriën, schimmels en virussen kan bevatten, zelfs na filtratie. Traditionele filters zijn vaak niet effectief tegen micro-organismen en de doeltreffendheid van HEPA-filters in vochtige omstandigheden is onzeker.

Gelukkig biedt UVC-luchtdesinfectie een waardevolle oplossing. Door gebruik te maken van UVC-technologie kunnen micro-organismen effectief worden bestreden en geëlimineerd. Dit zorgt voor een schonere en veiligere omgeving, waarin de kans op verspreiding van ziekteverwekkers wordt geminimaliseerd.

Met luchtdesinfectie door UVC-licht kunt u de kwaliteit van de lucht in uw verwerkings- en opslagruimtes aanzienlijk verbeteren, waardoor u een hygiënische omgeving creëert en de risico's op besmetting verkleint.

UVC licht in verdampers voor desinfectie

In gekoelde ruimtes vormen verdampers een vochtige en koude omgeving, waar bacteriën zoals Listeria zich gemakkelijk kunnen nestelen. Soms ontstaat er een biofilm van bacteriën op de lamellen of in de lekbak van een verdamper.


Gelukkig is het mogelijk om UVC-licht toe te passen op veel verdampers met behulp van inbouwoplossingen of voorbouwframes. Deze verdampersdesinfectie zorgt ervoor dat de lamellen en lekbak continu worden behandeld, 24 uur per dag, waardoor bacteriegroei wordt voorkomen.

Door het toepassen van UVC-licht blijft de lekbak hygiënisch en verbetert de luchtkwaliteit bij elke passage. Een schone verdamper minimaliseert het risico op verspreiding van bacteriën.

Verdamperdesinfectie met UVC-licht
Image

Waterdesinfectie in de voedingsindustrie

Hoewel Nederlands leidingwater over het algemeen van hoge kwaliteit is, kan het toch raadzaam zijn om het te desinfecteren voordat u het in uw productieproces gebruikt. Met name als het water een lange weg aflegt binnen uw fabriek of wordt opgeslagen in een (breek)tank. 

Bij Bioclimatic bieden we desinfectiesystemen die specifiek zijn ontworpen voor de voedingsindustrie. U heeft de keuze uit een KIWA-gecertificeerd doorstroomsysteem, vanaf 0,5m3/uur, of een dompelsysteem dat kan worden toegepast in tanks.

Onze systemen zorgen voor effectieve waterdesinfectie, waarbij microbiologische verontreinigingen worden geëlimineerd. Dit draagt bij aan het waarborgen van de veiligheid en kwaliteit van uw producten.

Rondom desinfecteren met een UVC-tunnel

Verpakkingen en de buitenkant van voedingsmiddelen kunnen een aanzienlijke hoeveelheid bacteriën en schimmels bevatten, wat later problemen kan veroorzaken.


Met behulp van een UVC-tunnel kunt u dit probleem effectief aanpakken. Door verpakkingen of voedingsmiddelen volledig rondom te desinfecteren met UVC-licht, worden alle micro-organismen op het oppervlak van de materialen onschadelijk gemaakt. Dit is een gevalideerde processtap die helpt om de risico's op besmetting aanzienlijk te verkleinen.

Kies voor de betrouwbaarheid van een UVC-tunnel en zorg ervoor dat uw verpakkingen en voedingsmiddelen vrij zijn van schadelijke micro-organismen. Met deze essentiële desinfectiemethode kunt u de kwaliteit en veiligheid van uw producten waarborgen.

Image

Wat onze klanten zeggen over desinfectie met UVC-licht

Desinfectie in de voedingsmiddelenindustrie

Veiligheid voor alles

Soms is het nodig om zeker te weten dat een UVC behandeling goed of veilig werkt. Gelukkig is UVC-licht goed meetbaar en wij zijn er om u daarbij te assisteren.

Door een validatie op uw locatie, kunnen wij:
  • Aantonen dat uw UVC systeem veilig is
  • Aantonen dat uw UVC-systeem voldoende desinfecteert
  • Waar nodig aanbevelingen doen om de installatie te verbeteren

Op deze manier zorgen we ervoor dat uw UVC-desinfectie niet alleen werkt, maar ook bijdraagt aan de hoogste normen van voedselveiligheid en efficiëntie in uw bedrijf.

 

veilig werken met uvc in een voedingsmiddelenbedrijf
Luchtkwaliteit verbeteren in productieruimtes

Case study: Luchtkwaliteit verbeteren in productieruimtes

Schone lucht voorkomt virussen, verbetert het werkklimaat en verhoogt de productkwaliteit. Vandaar dat Bioclimatic bij Slagerijen Kaldenberg meerdere luchtzuiveringsinstallaties heeft geplaatst. Door deze installaties is de lucht in het bedrijf gereinigd, wat resulteert in een preventie van virussen, een verbeterd werkklimaat en een verhoogde productkwaliteit.

Dirk Kaldenberg bevestigt dat de luchtkwaliteit in het bedrijf aanzienlijk is verbeterd dankzij de oplossingen van Bioclimatic. Bekijk de case study om meer te weten te komen over de specifieke oplossingen die Bioclimatic heeft toegepast bij Slagerijen Kaldenberg.

U heeft een bijzonder proces, met afwijkende afmetingen, een hoge hygiënische standaard of unieke uitvoering. Een UVC desinfectie installatie moet daar naadloos inpassen.

Dit betekent dat zowel de mechanische uitvoering als de bediening op maat moet zijn. Bioclimatic helpt bedrijven met:
  • Plug & play desinfectie systemen op maat 
  • Systemen die perfect integreren met uw productielijn

 

desinfectie systeem op maat
>

+