Glastuinbouw en sierteelt

Bestrijden van plantziektes zonder chemicaliën

Desinfectie voor glastuinbouw en sierteelt

Nederlandse bedrijven in de glastuinbouw lopen voorop wanneer het gaat om het leveren van kwaliteit door innovatie. De moderne desinfectietechnieken van Bioclimatic sluiten hier perfect op aan. Op een duurzame en biologische manier helpen wij bedrijven om de kwaliteit van bloemen en planten omhoog te brengen en uitval te verlagen.

Image

Luchtdesinfectie in klimaatkamers of kweekcellen

Vochtige omstandigheden in klimaatkamers of kweekcellen maken het niet alleen een ideale omgeving voor jong plantmateriaal maar ook voor ongewenste kiemen als botrytis. Besmetting van planten met plantziektes gebeurt vaak door sporen die zich verspreiden door de lucht. Het effectief desinfecteren van de lucht in de klimaatkamers of kweekcellen voorkomt de verspreiding van deze sporen. Dat zorgt voor minder uitval van jong plantmateriaal en verkleint de kans op besmettingen van planten die later in de teelt problemen geven.

Luchtdesinfectie apparatuur uit de V-serie desinfecteert de lucht met 99% in één passage, robuust uitgevoerd in RVS zijn ze zeer geschikt voor zware omstandigheden.

Hoe voorkom je Botrytis besmetting?

In de koelcellen die bestemd zijn voor opslag van bloemen of planten kunnen schimmels zich ontwikkelen. Plantziektes kunnen zich via de lucht verspreiden en dat is waarom veel kwekers en handelsbedrijven kiezen voor luchtdesinfectie met ionisatie.


Bijvoorbeeld Botrytis cinerea is een schimmel die ervoor zorgt dat bloemen zoals rozen bruin worden en uitvallen. De infectie begint met minuscule sporen, die zich verspreiden via de lucht. Luchtionisatie helpt bij het voorkomen van versprijding en besmetting in gekoelde ruimtes.

Image
Image

Virusbestrijding en toegangshygiëne

Voor schone kweektoepassingen zijn diverse oplossingen beschikbaar om virusversprijding te beperken. Denk aan het desinfecteren van binnenkomende materialen zoals gereedschappen of aan geautomatiseerd desinfecteren van karren.

Interesse in een gesprek of offerte?

>

+