Maritieme industrie

UVC-desinfectie voor schepen, vessels en platforms

Proviandkoeling: verbeter de hygiëne en verleng de houdbaarheid van voedingsmiddelen

De inzet van UVC-desinfectie voor de lucht in proviandkoeling bied voordelen voor de veiligheid en houdbaarheid van voedsel aan boord.


1. UVC-licht bestrijdt effectief micro-organismen zoals bacteriën, virussen en schimmels, wat leidt tot langere houdbaarheid van voedsel en minder voedselverspilling.

2. Een hygiënische opslagruimte voor proviand verlaagt het risico op voedselvergiftiging en besmetting aan boord aanzienlijk.


We kunnen het meest geschikte apparaat voor uw koelcel bepalen op basis van de afmetingen; het volume in kubieke meters is bepalend voor de keuze van de juiste unit.

Maritiem
Maritiem

Luchtrecirculatie? Desinfecteer lucht met UVC

Bij recirculatie van lucht bestaat een risico op aerogene verspreiding van virussen en bacteriën via de luchtbehandeling. Desinfecteren van de lucht met UVC licht kan een oplossing bieden. UVC licht is een methode om te desinfecteren zonder toevoegingen aan de lucht.

Bestaande HVAC-systemen kunnen in veel gevallen worden uitgerust met een UVC sectie (ook wel UVC filter genoemd). De contacttijd van de lucht en de intensiteit van het licht zijn hierbij van belang.

Met behulp van computersimulaties kunnen wij u de juiste lamp en opstelling adviseren. Het geheel kan als bouwpakket worden geleverd en zelf worden ingebouwd.

Drinkwaterdesinfectie met UV-licht

Microbiologische veiligheid van drinkwater aan boord van een schip is van groot belang. UVC water desinfectie is een methode om het water veilig drinkbaar te maken. Met een UVC dosis van 400 J/m2 worden pathogenen altijd voldoende gedeactiveerd. Wij adviseren gevalideerde doorstroom systemen van Van Remmen voor drinkwaterdesinfectie.

Image
desinfectie systeem op maat maritiem

Engineering & OEM

U heeft een bijzonder proces, met afwijkende afmetingen, een hoge hygiënische standaard of unieke uitvoering. Een UVC desinfectie installatie moet daar naadloos inpassen.

Dit betekent dat zowel de mechanische uitvoering als de bediening op maat moet zijn. Bioclimatic helpt bedrijven met:
  • Plug & play desinfectie systemen op maat 
  • Systemen die perfect integreren met uw productielijn

 

Interesse in een gesprek of offerte?

>

+