Hightech food en farmaceutische industrie

De mogelijkheden van droge desinfectie met UVC

In sectoren waar extreem hoge eisen worden gesteld aan productieprocessen zoals de farmaceutische industrie en de productie van melkpoeders of specialistische voeding kan UVC een waardevolle techniek zijn. Het desinfecteert tot log5 en het proces is te valideren.

Voorbeelden van toepassingen zijn: looppaddesinfectie, oppervlaktedesinfectie in gowning rooms, desinfectie van (poeder) zakken in een sluis of tunnel, desinfectie van blikken of deksels op een transportbaan.

Image

Geautomatiseerd desinfecteren

Inkomende materialen kunnen aan de buitenzijde vervuild zijn met microbiologie en moeten worden gedesinfecteerd voordat ze de productiefaciliteiten worden ingebracht.

Toegangsdesinfectie kan worden uitgevoerd met een UVC desinfectietunnel of sluis tussen bijvoorbeeld low en high care zones.

De keuze tussen een tunnel met automatisch transport of een sluis hangt af van het volume en soort materiaal. Het proces is geautomatiseerd en kan op vastgestelde momenten gevalideerd worden zodat de desinfectie altijd betrouwbaar wordt uitgevoerd.

De voordelen van een geautomatiseerd proces met UVC:

  • Droge desinfectie
  • Duurzaam proces zonder chemicaliën
  • Bacteriën bouwen geen resistentie op
  • Geschikt voor allerlei soorten materialen

Referentie Dopharma

Dopharma, opgericht in 1969, is een onafhankelijk Nederlands veterinair farmaceutisch familiebedrijf. Al ruim 40 jaar heeft zij naast de productie van diergeneesmiddelen ook research, registratie, distributie en marketing in eigen beheer. Dopharma gebruikt een op maat ontworpen UVC desinfectie tunnel.

Image
Image

Hygiënesluis

Wij leveren actieve hygiënesluizen met UVC desinfectie op maat. 

  • Uitgevoerd in RVS
  • Op maat voor uw toepassing
  • Microbiologisch valideerbaar

Van veel micro-organismen is bekend bij welke UVC-dosis ze onherstelbaar beschadigd raken, op basis daarvan berekenen we de benodigde intensiteit en de behandelduur. 

Interesse in een gesprek of offerte?

>

+