High-care omgevingen

De mogelijkheden van droge desinfectie met UVC

In sectoren waar extreem hoge eisen worden gesteld aan productieprocessen, zoals de farmaceutische industrie en de productie van melkpoeders of specialistische voeding, is UVC een waardevolle techniek. Het desinfecteert tot log5 en biedt volledige validatie.

De UVC-desinfectie stelt u in staat om een nauwkeurige, realtime weergave te behouden van het aantal bacteriën in uw productieomgeving. Bioclimatic ondersteunt u met diepgaande kennis en expertise. We maken op maat gemaakte oplossingen die we naadloos in uw processen integreren.

Een geep uit onze toepassingen: looppaddesinfectie, oppervlaktedesinfectie in gowning rooms, desinfectie van (poeder) zakken in een sluis of tunnel, desinfectie van blikken of deksels op een transportbaan.

Image

Geautomatiseerd desinfecteren

Materialen die uw productiefaciliteiten binnenkomen, kunnen extern besmet zijn met micro-organismen, en een betrouwbare desinfectie is dan essentieel. Onze UVC-desinfectietunnels en sluizen vormen de perfecte oplossing om deze kritische overgang tussen lage en hoge zorgzones naadloos te beheren.

Afgestemd op het volume en het type materiaal, kunt u kiezen tussen onze automatische transporttunnel of sluis. Beide opties bieden een geautomatiseerd proces dat op vooraf bepaalde momenten kan worden gevalideerd, wat zorgt voor constante betrouwbare desinfectie.

De voordelen van een geautomatiseerd proces met UVC:

  • Droge desinfectie
  • Duurzaam proces zonder chemicaliën
  • Bacteriën bouwen geen resistentie op
  • Geschikt voor allerlei soorten materialen

Referentie Dopharma

Dopharma, opgericht in 1969, is een onafhankelijk Nederlands veterinair farmaceutisch familiebedrijf. Al ruim 40 jaar heeft zij naast de productie van diergeneesmiddelen ook research, registratie, distributie en marketing in eigen beheer.


Dopharma gebruikt een op maat ontworpen UVC desinfectie tunnel. Hierin worden verpakte grondstoffen gedesinfecteerd alvorens de verpakking verwijderd wordt. Hiermee wordt voorkomen dat eventuele microbiologische vervuiling op de buitenverpakking het product besmet. De tunnel is ontworpen en gevalideerd op een UVC dosis die ruim genoeg is om alle schadelijke micro-organismen af te doden.

Image
Image

Hygiënesluis

Wij leveren actieve hygiënesluizen met UVC desinfectie op maat. 

  • Uitgevoerd in RVS
  • Op maat voor uw toepassing
  • Microbiologisch valideerbaar

Van veel micro-organismen is bekend bij welke UVC-dosis ze onherstelbaar beschadigd raken, op basis daarvan berekenen we de benodigde intensiteit en de behandelduur. 

Engineering & OEM

U heeft een bijzonder proces, met afwijkende afmetingen, een hoge hygiënische standaard of unieke uitvoering. Een UVC desinfectie installatie moet daar naadloos inpassen.

Dit betekent dat zowel de mechanische uitvoering als de bediening op maat moet zijn. Bioclimatic helpt bedrijven met:
  • Plug & play desinfectie systemen op maat 
  • Systemen die perfect integreren met uw productielijn

 

desinfectie systeem op maat high care

Interesse in een gesprek of offerte?

>

+