Alle levensmiddelenbedrijven moeten volgens de HACCP-beginselen werken. De bedreigingen die genoemd worden zijn: microbiologische gevaren, chemische gevaren en fysische gevaren. Om schimmels te doden, plaatsen veel bakkerijen UVC-desinfectielampen in hun rijskasten. Een milieuvriendelijke desinfectiemethode, die dankzij de kiemdodende werking schimmelgroei voorkomt.

news1

Getest: UVC-lamp met foodsave sleeve heeft geen desinfecterende werking


Gebroken UVC lamp
Deze lampen zouden kunnen breken en om dit fysische gevaar te voorkomen, raden installateurs en groothandels in hun onwetendheid foodsave sleeves aan. Wat ze zich niet realiseren, is dat zo’n standaard HACCP sleeve UV-licht weert. De standaard sleeves laten geen UVC-licht door en daarmee verliezen de desinfectielampen hun kiemdodende effect.


Bioclimatic, een bedrijf dat zich volledig toelegt op het duurzaam desinfecteren van lucht, oppervlakte en water, bezoekt regelmatig industriële bakkerijen. Tijdens deze bezoeken viel op dat UVC-lampen vaak gecombineerd worden met HACCP sleeves. Bioclimatic deed verschillende metingen en toonde aan dat UVC-lampen met een HACCP sleeve geen enkel desinfecterend effect hebben.

 

Teflon; breukveilig en UV-doorlatend

De enige manier om foodsafe een UVC-lamp toe te passen – zonder de desinfecterende werking teniet te doen – is met een teflon sleeve. Een goede teflon sleeve is breukveilig en laat meer dan 90% van het kiemdodende UVC-licht door.
Bioclimatic levert UVC-lampen van verschillende merken die zijn voorzien van foodsafe teflon coating. Daarnaast levert Bioclimatic complete desinfectie-oplossingen voor bakkerijen, zoals rijskastdesinfectie-, luchtdesinfectie– en waterdesinfectie-installaties.

>

+