Transportbanddesinfectie

Een schone band voorkomt kruisbesmetting

In de regel zijn bacteriën en virussen met UVC zeer eenvoudig af te doden. Schimmels en gisten kunnen een hogere intensiteit vragen. Onder andere Salmonella, Listeria, EHEC, Campylobacter kunnen met UVC worden afgedood.

 

Uitgebreide praktijktesten tonen aan dat kiemniveaus gedurende de dag op een acceptabel niveau blijven met een UVC-banddesinfectie unit. Dat voorkomt kruisbesmetting en verlaagt schoonmaakkosten. Met UVC kunnen Enterobacteriën op een lopende band met Log 5 gereduceerd worden.

Image

De oplossing

UVC-bandunits zijn eenvoudig op of onder een bestaande band te installeren. De units zijn zeer robuust en de lampen gaan tot 12.000 uur mee. Er worden geen chemicaliën of vloeistoffen gebruikt en er wordt geen geur of smaak toegevoegd.

 
De voordelen op een rij

  • Geen procesonderbreking
  • Vermindert risico’s op kruisbesmetting
  • Minder chemische reiniging nodig
  • Lage kiemgetallen gedurende de dag

Transportband desinfectie units

No item found!

Image

Hoe werkt UVC-licht?

Ultraviolet (UV) is een elektromagnetische straling net buiten het deel van het lichtspectrum dat met het menselijk oog waarneembaar is.

 

De kortgolvige en energierijke UVC-stralen worden door bepaalde gedeelten van het DNA geabsorbeerd waardoor een fotochemische verandering plaatsvindt. Deze verandering tast het DNA aan en zorgt ervoor dat de micro-organismen zich niet kunnen reproduceren. Hierdoor sterven ze uit.

 

UVC is geschikt om alle denkbare micro-organismen mee te bestrijden. Kleine organismen zoals bacteriën en virussen kunnen zeer eenvoudig met een lage dosering gedood worden. Voor schimmels en gisten is een hogere dosering nodig.

Interesse in een gesprek of offerte?

>

+