Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Duikerklok – Hoe de UVpro TSG 160 aan zijn bijnaam komt

Duikerklok – Hoe de UVpro TSG 160 aan zijn bijnaam komt

13 maart 2017 in Blog - Nieuws

De bijnaam van de UVpro TSG 160 is De Duikerklok. De unit dankt deze bijnaam aan de opvallende gelijkenis met historische duikerklokken. Het eerste Nederlandse patent op een duikerklok ging in het begin van de 17e eeuw naar Jan Adriaenszoon Leeghwater. Een van Nederlands bekendste waterbouwkundigen.

In 1605, Jan was toen dertig jaar, dook hij ten overstaan van Prins Maurits en Prins Frederik Hendrik het water in. Hij verbaasde de prinsen door onwaarschijnlijk lang onder te blijven. Met deze stunt verdiende hij het patent op zijn duikerklok.

Jan Adriaenszoon was niet de eerste die dankzij een duikerklok uitzonderlijk lang onder water wist te blijven. In de 4e eeuw voor Christus maakte Aristoteles al melding van een soortgelijke manier om sponsvissers te helpen om langer te kunnen duiken.

De UVpro TSG 160 onderwaterunit van Bioclimatic wordt gebruikt om grotere watertanks en reservoirs te desinfecteren. De unit wordt in het midden van de tank geplaatst en desinfecteert het water en de binnenwanden. Micro-organismen krijgen zo geen kans om zich voort te planten, dus wordt ook de vorming van biofilm tegengegaan.

Waarschuwing:
TSG 160 onderwaterunits zijn ideaal voor het desinfecteren van grotere watertanks en reservoirs, maar zijn ongeschikt om mee te duiken.

BIOCLIMATIC
Bioclimatic BV