Om materialen een andere ruimte binnen te brengen met een hogere hygiëne standaard kan UVC een geschikte techniek zijn. Afhankelijk van de vorm van het item en de mate van automatisering die gewenst is zijn er twee opties: een doorgeefsluis of een desinfectietunnel. Beide systemen werken tegen bacteriën, virussen en schimmels.


UVC desinfectie doorgeefsluis of hygiënesluisDoorgeefsluis

Een doorgeefsluis (ook wel airlock of pass-through-box genoemd) kenmerkt zich door handmatige bediening, een operator plaatst het te desinfecteren item handmatig vanaf de laagst geclassificeerde zone. Zodra het desinfectieproces afgerond is kan de operator in de hogere zone het item wegnemen en verder verwerken. Er zijn diverse mogelijkheden voor een doorgeefsluis, denk aan interlock functionaliteit, instelbare behandeltijden en combinatie compartimenten.

Bekijk onze oplossingen voor Hygiënesluizen

 

Desinfectietunnel

Dit systeem kan worden ingezet als er een processtroom met materialen is die zonder tussenkomst van een operator voor elk item gedesinfecteerd moet worden. Geschikt voor continue processen of hoge volumes met materialen. Omdat een tunnel rondom moet kunnen desinfecteren is het voorkomen van schaduwlijnen van belang, het transportsysteem wordt gekozen per item en daarom is deze oplossing bij ons altijd maatwerk.

Bekijk onze oplossingen voor desinfectietunnels

>

+