Bioclimatic heeft recent een innovatief bouwpakket op de markt gebracht, speciaal ontworpen voor het desinfecteren van oogstkarren met UVC licht. Deze ontwikkeling is een belangrijke stap voorwaarts in de strijd tegen verschillende virussen.

Voorbeelden hiervan zijn het Tomato Brown Rugose Fruit Virus (ToBRFV) en het komkommerbontvirus, welke zich gemakkelijk kunnen verspreiden in kassen. De verspreiding van deze virussen vormt een aanzienlijk risico voor de tuinbouwsector, zowel nationaal als internationaal.

 

De toepassing van UVC licht voor desinfectie wint aan populariteit in de tuinbouw, dankzij meerdere voordelen:

 

  • Het proces is droog, oogstkarren raken niet beschadigd.
  • UVC licht werkt snel.
  • Geen gebruik van chemicaliën, wat bijdraagt aan een milieuvriendelijke werkomgeving.
  • Volledig geautomatiseerd, wat arbeid bespaart.

 

De UVC tunnel van Bioclimatic kenmerkt zich door een modulaire opbouw, waardoor deze gemakkelijk door een technicus op locatie geïnstalleerd kan worden. Het ontwerp bestaat uit een robuust RVS frame en aluminium beplating.

 

Voor extra veiligheid is de tunnel uitgerust met twee noodstops en repengordijnen. Het centrale besturingssysteem biedt niet alleen storingsmeldingen, maar ook notificaties voor preventief onderhoud.

 

Standaard heeft de tunnel een formaat van 5,5 meter lang, 2,1 meter hoog en 1,1 meter breed. Afhankelijk van de behoeften van de eindgebruiker, kan de tunnel worden aangepast voor een hogere doorvoersnelheid.

 

Voor meer informatie en specificaties kunt u de productpagina bezoeken.

Lees verder

 

>

+