Als in de zomer temperaturen oplopen bestaat er bij breektanks en waterbuffervaten een risico op snelle ontwikkeling van bacteriën.

 

Bij stilstaand water hebben bacteriën de kans om zich te vermenigvuldigen en te hechten aan de wanden. Water met een temperatuur tussen 20°C en 50°C is extra gevoelig voor bacteriegroei. Uiteindelijk veroorzaken die bacteriën een biofilm (slijmlaag) op de wanden van de tank.

 

Voorkom biofilmvorming in watertanks met UV-licht

Een biofilm in het water is vaak onwenselijk en kan praktische problemen veroorzaken, zoals verstopte leidingen of pompen. Maar ook problemen in het productieproces kunnen voorkomen, zoals bacteriële besmetting of corrosie. 

 

Met UVC licht kun je biofilm in watertanks voorkomen en de waterkwaliteit handhaven met behulp van een lamp in het water. Deze oplossing kan worden toegepast in tanks vanaf 200 liter. Eén UVC lamp is genoeg voor circa 1 tot 2 m3 aan water. De UVC lampen (en indien nodig de armaturen) zijn vanzelfsprekend volledig waterdicht. Optioneel zijn ze voorzien van splinterbeveiliging en dus voedselveilig volgens de HACCP norm.

 

Om water in een (ring) leiding te desinfecteren kan een doorstroom systeem toegepast worden, UVC licht werkt ook tegen de Legionella bacterie.

Bekijk geschikt armatuur

 

 

>

+