Luchtzuivering is een actueel thema omdat het helpt om virusverspreiding via de lucht te beperken. Er zijn diverse mogelijkheden om lucht te zuiveren van virussen zoals HEPA-filtratie, UVC licht of lucht ionisatie. 

 

Bioclimatic introduceert een nieuw systeem: Air Cleaner Q lucht ionisator

 

 

 

Deze Air Cleaner Q lucht ionisator werkt op basis van bi-polaire ionisatie en dat heeft een aantal voordelen ten opzichte van andere technieken: 

  • Lage operationele kosten (HEPA filters en UVC lampen hebben een kortere levensduur)
  • Werkt ook tegen geur
  • Een zeer laag energieverbruik

 

Omdat ionisatie ook geuren neutraliseert bevelen we dit apparaat extra aan voor kleedkamers van productiebedrijven. Ook geschikt voor kantines, vergader- en ontvangstruimtes. Hier komen verschillende mensen samen dus is het risico op virus besmettingen relatief groot. 


Techniek
Ionisatie is het generen van ionen op basis van hoge spanning. Dit geeft een luchtzuiverend effect vergelijkbaar met wat in de natuur gebeurt in de nabijheid van watervallen en oceanen. Een VOC-sensor zorgt ervoor dat de ionisatie automatisch wordt aangepast aan de ruimte en aanwezige luchtvervuiling.

Lees meer over ionisatie

 

Het in Duitsland ontworpen en geproduceerde apparaat is te integreren in een systeemplafond en vervangt een plafondplaat van 600 x 600mm of 625 x 625mm. 

>

+